Queralt Casas resmen Galatasaray'da!

Kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam eden, üç kupalı şampiyon Galatasaray Odeabank kadrosuna önemli bir hamle daha yaptı. Alba Torrens'in gidişinin ardından boşalan kısa forvet pozisyonunu, yine bir İspanyol oyuncu ile kapattı. Geçtiğimiz sezon Rivas-Ecopolis takımında forma giyen 1992 doğumlu Queralt Casas ile 1 seneliğine anlaşan takımımız, gelecek için de önemli bir yatırım yapmış oldu. 


1992 doğumlu, basketbol kariyerinin hemen başında olan İspanyol oyuncu, kısa forvet pozisyonunda görev yapmakta. 1.77 boyunda ve hızlı bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Boyu 2 numaralı pozisyon için de uygun. Sayı dışında ribaund sezgisi, asist olanaklarına göre daha gelişmiş bir forvet. Kariyeri boyunca her zaman ribaund ortalaması, asist ortalamasının önünde. Bu transfer sadece bu sezonluk değil, gelecek için de iyi bir yatırım olabilir. Milli takım performanslarına bakarak gelecek vaad eden, potansiyelli, İspanyol ekolünün topraklarından yetişmiş nadide bir parça olduğunu söyleyebiliriz. 2008'den bu yana İspanya Milli Takımlarına hizmet eden Queralt Casas, istatistiki olarak takımının her zaman taşıyıcılarından biri oldu. 2011 ve 2012 U20 EuroBasket'te İspanya'yı şampiyonluğa taşımış ve her iki turnuvada da MVP ödülünün sahibi oldu. 2011 U20 Avrupa Şampiyonası'nda 10 sayı, 3.6 ribaund; 2012 U20 Avrupa Şampiyonası'nda ise 13.4 sayı, 5.1 ribaund ortalamalarını yakaladı. Kulüp kariyeri de genç yaşına göre milli takım performansını aratmayacak düzeyde. Son olarak Rivas Ecopolis forması giyen genç forvet, Euroleague'de 7.5 sayı, 2.0 ribaund ortalamalarıyla oynamıştı. Bu takımdan önce bir başka İspanyol ekibi Mann Filter Zaragoza'da oynadı. Her iki takımda da Avrupa kupalarında forma şansı buldu. 22 yaşında olmasına rağmen WNBA'de Minnesota Lynx'ta -deneme kampı da olsa- forma giyme şansı yakaladı. 2012 WNBA Preseason'da 4.0 sayı, 0.5 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti.


FCN Blog ekibi olarak Queralt Casas'a hoşgeldin diyor sarı-kırmızılı forma altında başarılar diliyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0