Sinan Güler'in sözleşmesi uzatıldı..

Geçtiğimiz sezonun ardından hedeflerini daha yukarıya çeken ve bu sezon maddi nedenlerden ötürü oyuncularıyla yeniden masaya oturan Galatasaray erkek basketbol takımımız, iç transferde yoluna hızla devam ediyor. Furkan Aldemir, Carlos Arroyo ve Ender Arslan'dan sonra bir diğer yerli oyuncu, aynı zaman da takımımızın kaptanlarından olan Sinan Güler ile 2+1 seneliğine sözleşme yenilendi. İç transferde yapılan en başarılı yerli hamle Sinan Güler olarak yorumlanabilir.

YERLİ KISALARIN GÖZDELERİNDEN: SİNAN!
Günümüz ülke basketbolunda çekilen kaliteli kısa oyuncusu sıkıntısından dolayı; Ender Arslan, Sinan Güler gibi kısa oyuncular nimet değerindeler. Kerem Tunçeri'nin miladının dolması; Kenan Sipahi ve Emir Preldzic gibi yaratıcı oyuncuların rakip takımda olması sebebiyle bahsettiğim iki oyuncu Galatasaray sisteminde önemli bir yere sahip. Sinan Güler'in Ender Arslan transferinden daha kritik olduğunu da söylemeliyim. Form düzeyi, dinamik yapısı ve basketbol fundamentalıyla Türk basketbolunda forsunun çok daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Parkede yapamadığı şey yok denecek kadar az. Bir şeyi çok iyi yapan değil de, her şeyden biraz biraz yapan atlet kısa oyunculardan biri olduğunu söyleyebiliriz. Sıçrama yeteneği, hızı, kol uzunluğu ve steal sezgisi onun basketbolunu özel kılıyor. Son 2 sezondur üçlüklerini de geliştirdiğini söyleyebiliriz. Ama güvenilir bir şut eli olduğunu söylemek henüz zor. Zaten takımımızda o görevi üstlenecek 3 tane net şutör var: Pietro Aradori, Martynas Pocius ve Vladimir Micov. Bu yüzden pis işleri yapan, işin savunma yönünde kendini daha belli eden bir oyuncu grafiği çizecektir.

ERGİN ATAMAN'IN SİSTEMİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP
Geçen play-off'ta Jamont Gordon'ın sakatlığı sonrası penetre eden kısa oyuncu sıkıntısı çekmiştik. Elimizdeki en önemli yerli oyunculardan biri olan Sinan Güler, bu rolü başarıyla yerine getirmişti. Banvit ve Fenerbahçe Ülker serilerinde iyi bir performans grafiği çizen milli oyuncu, istenilen skorer guard katkısını vermişti. Carlos Arroyo'ya yapılan tam saha baskı sebebiyle hücuma yön verme konusunda Sinan Güler'e iş düşmüştü. Sorumluluk almaktan ve turnikeye girmekten çekinmeyen başarılı guard sayesinde final serisine yükselmeyi başarmıştık. Play-off'ta 8,7 sayı, 2,4 ribaund ve 2,2 asist ortalamalarıyla oynamıştı. Euroleague'de yaptıklarından da söz etmek gerek. Skora ihtiyacımız olduğu anlarda sorumluluk almaktan çekinmemiş, attığı kritik sayılarla Euroleague maceramızda önemli bir yere sahip olmuştu. Başarılı guard Euroleague'de 3,5 sayı, 1,5 ribaund ortalamalarıyla mücadele etmişti. Bu sezon Sinan Güler'in çok önemli bir bench oyuncusu olacağı kanısındayım. Pietro Aradori, Martynas Pocius ve Nolan Smith gibi önemli kısa oyuncular ile anlaşmamız sebebiyle ilk beş başlamasını ve geçen sezonki kadar süre almasını bekleyemeyiz. Geçen sezon Ender Arslan'ın sürelerinden çokça çalmıştı. Bu sezon rekabet edeceği dişli takım arkadaşları var. Bu yüzden süre çalmak onun adına o kadar kolay olmayacak ama havlu sallayan bir bench oyuncusu da olmayacak. Ergin Ataman'ın elindeki yetenekleri çok iyi bir şekilde koordine etmesini bekliyorum. Sinan Güler geçtiğimiz sezona kadar kariyerinde bu kadar önemli role sahip olmamıştı. Ergin Ataman ona Malik Hairston'dan daha çok güvendi ve 2 numaralı pozisyonda ilk beş başlattı. Bu sezon da oyuncuyu küstürmeden en doğru katkıyı alacağına inanıyorum.

FCNBlog ekibi olarak Sinan Güler'e sarı-kırmızılı forma altında başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0