Sancho Lyttle'ın sözleşmesi uzatıldı..

Euroleague, Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonu Galatasaray Odeabank, geçtiğimiz müthiş sezonun mimarlarıyla sözleşme yenilemeye devam ediyor. Son 2 sezondur sarı-kırmızılı formayı terleten, Avrupa'nın en iyi basketbolcuları arasında yer alan İspanyol uzun Sancho Lyttle ile 1 senelik sözleşme yenileyen yönetim, gelecek sezon için de kararlı görünüyor. Sancho Lyttle ile sözleşme yenilenmesi, iç transferdeki en başarılı hamle olarak yorumlanabilir.

Geçen sezonun en başarılı 2-3 isminden biri olan Sancho Lyttle, Galatasaray sisteminin en önemli parçalarından biri. Kadın basketbolunda fiziki güç, şut mekaniği ve ayak çabukluğu gibi oyuncuyu öne çıkaran özelliklerin üçünü de kendisinde barındıran İspanyol uzun, milli takımda ve kulüp kariyerindeki başarılarıyla göz dolduruyor. Bireysel başarılarıyla da ön plana çıkan Sancho Lyttle, geçtiğimiz sezon FIBA Avrupa tarafından Yılın Kadın Basketbolcusu seçilmişti. İspanyol yıldız, 2013 Avrupa Şampiyonası'nda da MVP ödülüne lâyık görülmüştü. Hem hücum hem de savunmada takımın en efektif oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz. Oyunun her iki tarafında da istatistik kağıdında ismi var. Atletik, güçlü ve aynı zamanda da şutör olması; oyunu okuma becerisi ve ne zaman nerde sorumluluk alacağına doğru karar vermesi, onu özel kılıyor. Aynı zamanda şutör uzun olması, orta mesafesine güvenmesi onu hücumda komplike yapıyor. İkili oyunlar, arkası dönük oyun, el üstü şut gibi hücum atraksiyonlarını hücum repertuarında bulunduran yıldız oyuncu, uızun rotasyonumuzun kuşkusuz en önemli ve başarılı ismi. Geçtiğimiz sezon özellikle Euroleague maceramızda çok büyük işler yapmıştı. Final maçında sakat sakat oynayıp, 19 sayı 12 ribaund ile double-double yapmıştı. Takıma bir süre sonra katılacak olan Sancho Lyttle, umarım kaldığı yerden devam eder.

FCNBlog ekibi olarak oyuncumuz Sancho Lyttle'a Galatasaray forması altında başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0