Nathan Jawai'nin sözleşmesi yenilendi..

İç transferde sözleşme yenileme çalışmalarına büyük bir hızla devam eden Galatasaray erkek basketbol takımı; Furkan Aldemir, Carlos Arroyo, Sinan Güler, Zoran Erceg ve Ender Arslan'dan sonra önemli bir isimle daha sözleşme yeniledi. Geçtiğimiz sezonun şanssız isimlerinden Nathan Jawai ile 1+1 yıllık sözleşme yenileyen takımımız, pivot pozisyonu için önemli bir hamle yaptı.

Geçtiğimiz Euroleague sezonundaki Olympiakos maçında 22 sayı ile oynayan Nathan Jawai, maç bittikten sonra baş dönmesi sol koluna giren ağrılar sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı. İlk önce kalp rahatsızlığı olduğu düşünülmüş, daha sonra boyun travması geçirdiği açıklanmıştı. Yapılan tetkiklerden sonra Avustralyalı dev uzun, rahatsızlığı sebebiyle geçtiğimiz sezonun büyük bölümünde forma giyememişti. Transfer döneminin başında hiç kimsenin aklında Nathan Jawai yoktu. Belli başlı yabancı oyuncularla yollar ayrılır, Jawai de bu isimler içinde olur diye düşünmüştük. Ama gerek uzun transferini sona bırakmamız, gerekse kaliteli bir uzuna verilecek paraların çokluğu gibi sebepler Euroleague ayarında bir pivot ile anlaşamamamıza neden oldu. Milli takımların oynadığı hazırlık maçlarında Nathan Jawai akla geldi. Uzunca bir süre seyredildi ve ardından teknik heyet ve basketbol şubesi onun hakkında olumlu karar verdiler.

Nathan Jawai'nin Euroleague standartlarının üstünde bir fiziği olduğu âşikar. Big Sofo'dan sonraki en kalıplı, en iri pivot olarak dikkat çekiyor. Bunun avantajlarını iyi kullandığı için Euroleague arenasında büyük oynayabiliyor. Arkası dönük oyunlar, yaptığı agresif perdelemeler, pota altındaki dominantlığı onu Nathan Jawai yapan özellikler. Zaaflarının da ne kadar çok ve sıkıntılı olduğunu biliyoruz. Bu tür pivotların haliyle çabukluk sorunları olur. İkili oyun savunmaları zayıftır, topu yere vuran uzunlara karşı sıkıntı çekerler, üçlük tehditi olan uzunlara iyi el gösteremezler vs vs.. Tüm bunları göz önüne koyarsak ve Jawai'nin önemli bir sağlık problemini yeni geri bıraktığını düşünürsek ne kadar riskli bir transfer hamlesi yaptığımızı anlarız. Maalesef istediğimiz ayardaki pivotları istediğimiz paralara alamıyoruz. Ne olursa olsun, en azından ben Maciej Lampe, Gani Lawal en olmadı Aleks Maric'i beklerdim. Geçtiğimiz sezon final serisinde bize üstünlüğü pota altında kurmuşlardı. Euroleague'de kendi skorunu yaratabilen uzunumuz olmadığı için daha ileriye gidemedik. Anadolu takımlarının iri kıyım düz uzunları bu yüzden bizim maçlarda coşmaktalar. Pivot problemi her alanda bizim peşimizi bırakmamışken, Oğuz Savaş gibi kariyeri gitgide dibe vuran bir uzun final serisinde bize en büyük vurgunu yapmışken biz Nathan Jawai ile sözleşme yeniliyoruz. Bu dönemde daha iyisini bulmamız kolay değil ama Pietro Aradori gibi İtalya Ligi'nin en iyi 5 skorerinden birini bu takıma ne zaman getirdiysen, kaliteli pivot transferini de o zaman yapabilirsin. Bu sezon 2-3 rotasyonundaki hamlelerimiz ne kadar doğruysa, uzun transferindeki suskunluğumuz da o kadar yanlış oldu. Maalesef uzun transferinde sınıfta kaldık. Umarım Nathan Jawai yerine alternatif bir uzun transferi daha yaparız. Eğer böyle bir hamle yaparsak Jawai'den çok daha iyi faydalanırız. Hem onun üstünde fazla yük binmez, hem de bench rotasyonumuzun uzun kalitesi genişler. Ya da umarım form tutar ben yanılırım. Ama o kilodaki ve ciddi bir sakatlıktan yeni çıkmış, uzun süre basketbol oynamamış bir pivottan çok da iyi şeyler beklemek doğru değil.

FCN Blog ekibi olarak Nathan Jawai'ye sarı-kırmızılı forma altında başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0