Sezon Öncesi | Galatasaray FXTCR 3-2 Beşiktaş

Geçtiğimiz sezonu 5. sırada bitirip, play-off etabında Arkas Spor'a mağlup olup sezonu kapatan Galatasaray FXTCR erkek voleybol takımımız, hazırlıklarına devam ediyor. Yaklaşık 2 haftadır yapılan antrenmanlar ve antrenman maçlarından sonra bugün takımımız 50. Yıl Spor Salonu'nda Beşiktaş ile bir hazırlık maçı yaptı.

Maça etkili bloklar ve iyi defansla başlayan Galatasaray FXTCR, iyi bir seri yakaladı (7 – 2) ve ilk teknik molaya önde girdi (8 – 6). Servis hataları yaptık; Beşiktaş farkı iki sayıya kadar indirdi (11 – 9). İstikrarlı defansla ikinci teknik molaya da önde girdik (16 – 12). Galatasaray FXTCR ilk seti 25 – 17 kazanarak, 1 – 0 öne geçti. 

Beşiktaş etkili servislerle, ikinci sete iyi başladı. Üst üste iki ace alan Beşiktaş karşısında dört sayı geriye düştük (5 – 1) ve mola aldık. Servis karşılamadaki sıkıntımız devam etti. İlk teknik molaya 3 – 8, ikinci teknik molaya 11 – 16 BJK önde girdi. İlk sette başarılı olduğumuz servis ve defansta yaşadığımız sorunlar, farkı kapatmamıza engel oldu (17 – 22). İkinci seti 20 – 25 kazanan BJK, durumu 1 – 1 yaptı.

Üçüncü set iki takım arasında daha dengeli bir oyunla geçti. Setin ilk teknik molasına 8 – 6, ikinci teknik molasınaysa 16 – 15 önde girdik. Teknik molanın ardından Beşiktaş etkili servisler attı ve öne geçti. Mola aldık (16 – 17). Set kafa kafaya devam etti ve uzadı. BJK üçüncü seti 31 – 29 kazanarak, 1 – 2 öne geçti.

Maçın dördüncü seti, tıpkı üçüncü set gibi iki takım arasındaki az farklı sayılarla devam etti. Birinci teknik molasına bizim, ikinci teknik molasına ise Beşiktaş’ın önde girdiği seti, 26 – 24 kazandık. Maç 2 – 2 oldu ve tie-break setine uzadı.

Tie-break’e köşelerden iyi hücumla başladık (8 – 4). Üçüncü ve dördüncü setlerde sergilediği performansı toparlayan takımımız, tie-break setini 15 – 12, antrenman maçını da 3 – 2 kazanmış oldu.

Galatasaray FXTCR çalışmalarına, Cuma günü yola çıkacağı Yunanistan’da devam edecek.

Bu arada bir anektod düşelim, maça dair fotoğraflar resmi web sitede yer alıyor. Yeni sezon forması mıdır bilinmez ama, formamız çok güzel duruyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0