Erkek Basketbol | İtalya'da ikinciyiz..

2014-15 sezonu hazırlıkları için eksik bir şekilde olsa da ilk olarak İstanbul'da toplanan ve daha sonra kamp için İtalya'ya geçen Galatasaray Liv Hospital ilk hazırlık turnuvasını da son yıllarda klasik haline gelen Sardunya'da oynadı. Cumartesi günü karşılaştığı, Eurocup'ın en iddialı takımlarından olacak Lokomotiv Kuban'ı 72-69'la geçmeyi başaran takımımız Pazar akşamı çıktığı final mücadelesinde ise ev sahibi Dinamo Sassari'ye 110-88'lik skorla yenilerek turnuvayı 2. sırada tamamladı.

Karşılaşmalara canlı yayın olmadığı hatta özet bile bulunmadığı için sadece istatistikler üzerinden konuşma şansımız olabilir. Şunu ilk olarak bilmek lazım ki takımda çok fazla sayıda eksik isim var. Ergin Ataman kampa henüz katılırken oyunculardan Arroyo, Pocius, Jawai, Ender, Sinan, Kerem Gönlüm ve Furkan ise henüz maçlara çıkmadılar. Geri kalan isimler de dar rotasyonla bu maçları götürmeye çalıştılar ama belli ki 2. gün oynanan Sassari maçına bu yetmedi. Sassari belki üst düzey basketbolda adını çok duyurmuş bir takım değil ama bu yıl Euroleague'de oynayacaklarını, ona göre kadro kurduklarını ve tam kadro oynadıklarını da hatırlatalım. Kadrosal olarak geçen sezondan bazı değişiklikler yaşadılar ama oyun tarzları hala aynı. Şut ve tempo üzerine kurulu bir takımlar.. Böyle takımlara karşı biraz kötü veya yorgun bir gününüze denk geldiğinizde ise dünkü gibi skorların ortaya çıkması sürpriz sayılmaz.

Olumlu olarak dikkat çeken noktalardan biri ise 2 günde de takımın en skorerlerinin 16 ve 22'şer sayıyla Nolan Smith&Erceg olmasıydı. Nolan bu sezon ondan duyduğumuz beklentilere paralel bir 2 gün geçirdi diyebiliriz. Erceg'in ise sezona formda girmesi çok önemli. Çünkü geçen sezonun yaklaşık ilk 2 ayında formsuzdu ve aslında arkasını biraz da Macvan toplamıştı o dönem. Ancak bu sezonun tamamında onun iyi performansına ihtiyaç duyacağız. Dün de 6/7 üçlük atması bu anlamda sevindirici oldu. Diğer isimlerimiz ise kendilerinden bekleyeceğimiz performansları üç aşağı beş yukarı vermiş gözüküyorlar. Ayrıca kampta yer alan genç isimler de bu maçlarda süre buldu ancak çok göze batan bir performans göstermediler. Takımımız İtalya'daki son hazırlık maçını yarın akşam yine Sassari'yle oynayacak ve sonrasında katılacağı bir başka turnuva için Hırvatistan'ın Zadar kentine geçecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0