STSL | 3 puandan fazlası..

Hafta içi oynanılan RSC Anderlecht karşılaşmasında son dakikada bulduğu golle sahadan beraberlikle ayrılan Galatasaray, sezonun resmi olarak beşinci ve ligin üçüncü haftasında ligin yeni ekiplerinden Balıkesirspor'a konuk olacak. Geride bıraktığımız bir hafta içerisinde istediği sonuçları alamayan ve taraftarının protestosuna maruz kalan Cesaré Prandelli'nin öğrencileri, kötü gidişe dur demek ve moral depolamak amacıyla Balkes deplasmanında mutlak 3 puan hedefliyor. 20 Eylül Cumartesi günü, saat 20.00’de oynanacak olan karşılaşmayı Çağatay Şahan yönetirken, mücadeleye 15.800 kişi kapasiteli Balıkesir Atatürk Stadyumu ev sahipliği yapacak.

SÜPER LİG: HOŞGELDİN BALKES
48 yıllık kulüp tarihinde daha önce sadece bir kez Süper Lig organizasyonunda mücadele eden Balıkesirspor, geçtiğimiz sezon PTT 1.Lig'de gösterdiği başarılı performansın ardından 38 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselmeyi başardı. 2011-12 sezonunda Spor Toto 2.Lig organizasyonunda mücadele eden kırmızı-beyazlı ekip, Beyaz Grup Şampiyonu olarak adını PTT 1.Lig'e yazdırırken, bir sezon mücadele ettiği bu organizasyonda İstanbul BŞB'nin ardından ligi ikinci tamamladı ve Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazandı. İsmail Ertekin'in öğrencileri, bu sezon ligde oynadığı 2 maçtan da mağlubiyetle ayrılarak Süper Lig'e yıllar sonra dönüş yapmasına karşın istediği sonuçları elde edemedi.

SÜPER LİG: LİDER GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonda mutlak şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Galatasaray, geride kalan iki hafta sonunda elde ettiği 4 puan ve +2 averajla lider konumda bulunuyor. Cesaré Prandelli yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden sarı-kırmızılı takımımız, sezonun ilk iki haftasını Bursaspor ve Eskişehirspor gibi zor rakiplere karşı mağlubiyet yüzü görmeden atlatmış oldu. Galatasaray ligin ilk 2 haftasında rakip filelere 2 gol bırakırken, kalesinde de gol görmedi. Bursa deplasmanında takımımıza galibiyeti getiren goller Burak Yılmaz ve Olcan Adın'dan gelirken, geçtiğimiz hafta milli maç arasının ardından evimizde oynadığımız Eskişehirspor karşılaşmasında golsüz eşitlikle tamamlandı. 

İSTİKRAR: SAVUNMADA 1+3
2014-2015 futbol sezonunda resmi olarak dört karşılaşma oynayan Galatasaray'da teknik direktör Cesaré Prandelli, bu müsabakalarda 28 kişilik oyuncu grubundan 18'ine süre verdi. Sezon başında oynanılan hazırlık maçları dahil olmak üzere, oynanılan tüm karşılaşmalarda dörtlü savunma kurgusunu sahaya süren İtalyan teknik adamın taktik tahtasına yazdığı ilk onbirde dört oyuncunun ismi sürekli yer aldı. Fernando Muslera, Veysel Sarı, Aurelien Chedjou ve Semih Kaya'nın adını geride kalan dört resmi müsabakada ilk onbire yazan ve bu oyuncularına 90 dakika forma şansı veren Prandelli'nin istikrarının özellikle savunma kurgusunda olması dikkat çekti. 

İSTATİSTİK: %90 İSABETLİ PAS
Süper Lig'de geçtiğimiz hafta Eskişehirspor'u evinde ağırlayan Galatasaray, sezonun ikinci lig karşılaşması olmasına karşın topa hakim oyun yapısı ve isabetli pas yüzdesi ile dikkat çekti. Ali Sami Yen Arena'da seyircisiz olarak oynanılan karşılaşmada Cesaré Prandelli'nin takımı, rakibi karşısında %60.5 topla oynama yüzdesine ulaşırken, 624 pas girişiminde 562 isabet bularak %90 gibi yüksek bir pas isabeti yüzdesine ulaştı. Kırmızı-siyahlı rakibi karşısında Galatasaray adına en çok pas yapan isim 95 pas ile Yekta Kurtuluş olurken, tecrübeli orta saha oyuncusu bu pas denemelerinin 89'unda isabet buldu. Galatasaray adına en dikkat çeken performansın sahibi ise %100 pas isabeti ile oynayan savunma oyuncumuz Aurelien Chedjou oldu. Kamerunlu tecrübeli stoper 71 pas denemesinin tamamında isabet bulmayı başararak, önemli bir istatistiğe ve başarıya imza attı. Chedjou yine aynı karşılaşmada rakip takım oyuncularının 29 kez pas alışverişine engel olarak, savunmada da dikkatleri üzerine çekti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0