Zadar Turnuvası | İlk maçta mağlubiyet...

Sezon öncesi hazırlıkları için ilk yurt dışı kampını İtalya'da yapan ve daha sonra Hırvatistan'a geçen Galatasaray Liv Hospital burada katıldığı Zadar Turnuvası'ndaki ilk maçında Alba Berlin'e 71-66 mağlup oldu. Maç içinde 15 sayı geri düşmesine rağmen son çeyrekte geri dönüşe imza atan takımımız bitirici hamleyi yapamayınca maçı 6 sayı farkla kaybetti. Nolan Smith 13 sayııyla en skorer ismimiz olurken Ender ve Aradori 10'ar sayıyla oynadılar. 

Maça Nolan - Aradori - Micov - Erceg - Furkan 5'iyle başlayan takımımız ilk yarının önemli bölümünü kontrolünde götürmeyi başardı. Özellikle ikili oyunları iyi savunduğu bölümlerde ritmi istediği seviyeye çekerken bunu kaybettiği bölümlerde ise zorlandı. Sezon başlarımızın klasiği haline gelen içeriyi korumak için bazen fazlaca gömülmemizi Alba Berlin dışarıdan atılan şutlar ve orta mesafelerle iyi değerlendirerek yavaş yavaş kontrolü ele aldı. Ek olarak Jawai'nin olduğu bölümde topu içeri indirmekte zorlanmadılar ve bu şekilde giden maçta farkı 15'e kadar çıkardılar. Tüm bunların yanında bir hazırlık maçı için oldukça sert sayılabilecek ve topa baskıyı iyi ayarlayarak savunma yapan rakibimiz son çeyreğe 12 sayı önde girdi. Ancak son periyotta ön tarafta Nolan-Sinan ikilisine dönüp arkaya da Kerem Gönlüm'ü koyan takımımız tam sahadan başlayan bir presle savunmadaki baskısını arttırdı. Bu da Alba Berlin'i kitlerken maçı yavaş yavaş ortaya getirdi ve son dakikalara girerken fark 3'e kadar düştü. Ancak bu bölümlerde oyuna giren Erceg'in maç boyu olduğu gibi ısınamamış olması, topa yön verme görevini ise tamamen Nolan Smith'e bırakmamız ve onun da bu anlarda zorlanması son darbeyi indirmemize engel oldu.

Arroyo-Pocius harici diğer isimlerimizin süre aldığı bu maçta özellikle hücumda düzenlerin hiç oturmadığını, oyuncuların henüz birbirini tanıma evresinde olduğunu gördük. Önümüzdeki haftalarda rollerin oturması, "kim nerede nasıl sorumluluk alacak?" gibi sorulara cevap sorulara cevap bulmamızla bu sorunları aşacağız.  Ki bunun için de zamana ihtiyaç var malum.. Savunmada ise içeri gömülmeyi istediğimiz ölçüde ayarlayamadığımız açık. Burada oyuncuların sahaiçi iletişiminin de zamanla oturması süreci hızlandıracaktır. Bireysel anlamda iyi gözüken Nolan, Aradori, Micov gibi isimlerimizin yanında milli takımdan gelen yerli oyuncularımızın da erken form tutmadan ötürü katkı vermesi öne çıkan noktalardan oldu. Pota altı rotasyonunda ise özellikle Jawai'nin fiziksel anlamda hiç hazır olmayışı göze batıyor, onun da zamana ihtiyaç duyduğu aşikar. Ancak zamanın onun toparlanmasına yetip yetmeyeceği hala ciddi soru işareti..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0