STSL | Başka Galatasaray yok..

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Bursa deplasmanından iki golle 3 puanı hanesine yazdıran Galatasaray, milli maçlar nedeniyle liglere verilen aranın ardından Eskişehirspor karşısında sahaya çıkıyor. Türkiye'de futbolu yönettiğini zannedenlere verilen emir nedeniyle Ali Sami Yen Arena'da seyircisiz olarak oynayacağımız karşılaşmada takımımızda Felipe Melo dışında herhangi bir eksik bulunmuyor. 13 Eylül Cumartesi akşamı saat 19:00'da seyircisiz olarak oynanacak olan karşılaşmayı Barış Şimşek yönetirken, iki takım hakkındaki son bilgiler ve maç öncesi istatistikler şu şekilde..

KENETLENME ZAMANI: FLORYA
Süper Lig'in başlamasıyla birlikte Galatasaray'a topyekün savaş açmaktan çekinmeyen, hukuktan ve kanundan bi'haber olan federasyonu yönettiğini zanneden şahısların, malum zat'tan aldıkları emirleri korkmadan uygulamasıyla birlikte hiç kuşkusuz Galatasaray; taraftarıyla - yöneticisiyle ve futbolcusuyla kendilerine karşı savaş açan bu zihniyet karşısında kenetlenmek zorunda. Bursa deplasmanında alınan 3 puanın ardından milli maç arası nedeniyle oyuncularına 3 gün izin veren Cesaré Prandelli, izinlerin ardından takımla birlikte taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirdi. Felipe Melo'ya verilen iki maç cezanın ardından, Eskişehir karşılaşması için verilen seyircisiz oynama cezasıyla birlikte Galatasaray taraftarı da takımına sahip çıkmak için Cumartesi günü Florya Metin Oktay Tesisleri'ne çıkartma yapmaya hazırlanıyor. Dördüncü yıldız yolunda geriye kalan 33 karşılaşmada, takım ortaya ne koyarsa koysun - yöneticilerle ne yaşanırsa yaşansın kenetlenmek zorundayız. Galatasaray tüm kurullarıyla bir olunca güçlü oluyor, kimsenin durduramayacağı kadar.

2014-2015 SÜPER LİG: BURSA & ESKİŞEHİR
Yeni sezonun fikstürü çekildiğinde ilk hafta deplasmanda Bursa, ikinci hafta içeride Eskişehir maçlarını gördüğünüzde ister istemez bir çekinceye sahip oluyorsunuz. Marka değeri şu sıralar stratosferde olan Süper Lig'imizin en ters takımları sıralamasında başı çeken iki ekip, bu sezon Galatasaray'ın ilk iki haftada mücadele edeceği takımlar olurken, Bursa maçı sonrasında araya giren milli ara bir nevi ligin yeniden başlangıcı anlamı taşıyacak. Bursa deplasmanını 2 golle ve 3 puanla geçen Prandelli'nin öğrencileri, kendi egolarını tatmin etme amacıyla Felipe Melo'ya verilen 2 maçlık cezanın dışında herhangi bir eksik bulunmaksızın Eskişehirspor karşılaşmasında sahaya çıkacak. Ali Sami Yen Arena'da bu sezon oynanılacak olan ilk resmi karşılaşmada tribünlerde devasa pankartlar olurken, takımın taraftarla buluşması Salı günü oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup etabının ilk maç haftasındaki Anderlecth karşılaşması olacak.

SAVUNMADA SİGORTA: AURELIEN CHEDJOU
Transfer döneminde kadrodan ayrılması beklenen ve hatta yabancı kontenjanı nedeniyle takımdan ayrılmasına kesin gözle bakılan Kamerunlu savunma oyuncumuz Aurelien Chedjou gerek hazırlık maçlarında, gerekse oynadığımız ilk iki resmi karşılaşma olan Fenerbahçe ve Bursaspor karşılaşmasında ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tecrübeli oyuncu için en çok dikkat çeken istatistiklerden birisi hiç kuşkusuz geriden oyun kurma konusundaki başarılı performansı oldu. Lille forması giydiği dönemde "Yılın en iyi savunma oyuncusu" seçilen Aurelien Chedjou, geçtiğimiz hafta oynanılan Bursaspor karşılaşmasında takım arkadaşlarına 38 kez pas denemesinde bulunurken, 35 pasında isabet buldu. Chedjou rakip oyuncular karşısında 17 kez topu kazanırken, savunmada kelimenin tam anlamıyla sigorta görevi gördü. Tecrübeli savunmacı, yanında forma giyen Semih Kaya'yı da pas oyununda rahatlatırken, bu sezon Galatasaray'ın birinci bölgedeki en önemli isimlerden birisi olacak.

BURSA DEPLASMANI: %51 TOPLA OYNAMA, %67 PAS İSABETİ
Ligin ilk haftasında Bursa deplasmanında sahaya çıkan ve Burak Yılmaz - Olcan Adın ikilisinin golleriyle 3 puana uzanan Prandelli'nin öğrencileri, yeşil-beyazlı rakibi karşısında 90 dakikayı %51.7 topa hakim olma isabeti ile sahadan ayrıldı. Rakibini 40 metrelik alana sıkıştıran Galatasaray, kontrolü ele aldığı karşılaşmada %66.9 gibi oldukça yüksek bir pas isabet oranına sahip oldu. İtalyan teknik adamın oyuncularına sürekli olarak topa sahip olmaları, hakim olmaları, pas oyunundan uzaklaşmamaları konusundaki telkinleri oldukça etkili olduğunu söyleyebiliriz. Galatasaray zorlu rakibi karşısında toplamda 409 pas yaparken, 348 pas doğru adrese gitti. 

İLK KEZ: TARIK ÇAMDAL, BLERIM DZEMAILI, GORAN PANDEV
Geçtiğimiz sezon sonunda UEFA tarafından FFP kapsamında uyarı alan Galatasaray, transfer döneminde de son derece kısıtlı bir hareket alanına sahip oldu. Yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle de çok fazla hareket alanı bulunmayan Galatasaray, ilk olarak yerli transferde Olcan Adın ve Sinan Bolat'ı renklerine katarken, genç oyuncular Kaan Baysal ve Sinan Gümüş'ü de renklerine bağladı. Transfer döneminin son gününde Napoli takımında forma giyen Blerim Dzemaili ve Goran Pandev ile sözleşme imzalayan takımımız, Eskişehirspor forması giyen Tarık Çamdal'ı da sarı-kırmızılı camiaya dahil etti. Napoli takımıyla sezon öncesi kamp geçiren ve hazır bir fizik kondisyonuyla takıma katılan Goran Pandev hücumdaki tıkanıklığın açılması ve Prandelli'nin hücum varyasyonlarını daha iyi adapte etmesi anlamında kadroda yerini alacak. Blerim Dzemaili'nin  ise orta sahada forma giyen Felipe Melo'nun cezası nedeniyle kadroda yer alması beklenirken, milli takım kampından dönen genç savunma oyuncusu Tarık Çamdal'ın da yabancı kontenjanında teknik heyetin elini rahatlatması amacıyla ilk onbirde sahaya çıkması muhtemel görünüyor. Genç oyuncu eğer Eskişehirspor karşısında süre bulursa, Galatasaray forması altında ilk resmi müsabakasına 1 hafta önce sözleşmesi bulunduğu Eskişehirspor karşısında çıkmış olacak. Tarık tıpkı geçen sezon devre arasında takıma katılan Veysel gibi, ilk maçını eski takımına karşı oynama ihtimaliyle maç kadrosunda yerini alıyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0