Tarık Çamdal resmen Galatasaray'da!

Geçtiğimiz sezonun devre arasından itibaren başlayan ve tabir-i caizse yılan hikayesine dönen transfer görüşmeleri sona erdi. Galatasaray yeni sezon öncesi transfer döneminin kapanmasına 2 saat kala Eskişehirspor forması giyen milli savunma oyuncusu Tarık Çamdal'ı renklerine bağladı. Almanya doğumlu genç savunma oyuncusu için kırmızı-siyahlı kulübe 4.750 milyon euro bonservis bedeli ödenirken, 5 yıllık sözleşme imzalanan Tarık Çamdal'a da yıllık 1.2 milyon euro ücret ödenecek. Bu transferle birlikte transferin son gününde yeni sezon öncesi Cesare Prandelli'nin takımı tamamlanmış oldu.

TFF'nin bu sezon uygulamaya koymuş olduğu yabancı oyuncu kontenjanı nedeniyle yerli oyuncuların transfer pazarındaki maliyetlerinin yanına x2 koymak şart oldu. Biraz sivrilen, geçen sezon 5 üzerinden 3 ortalamayla oynayan oyuncular için Anadolu kulüplerinin 5 milyon eurodan kapı açmaları, Avrupa'daki muadillerinin 2 - 3 milyon euro olmasına karşın yerli kontenjanında ilk 11'e yazacak 6 oyuncu bulmak zorunda olmanız bazı bedelleri ödemenizi zorunlu kılıyor. Kim olursanız olun, büyük takım sizi istiyorsa bonservis bedeliniz minimum 5 milyon euro ve +1 oyuncudur. Ancak siz bir oyuncu isterseniz, 1 milyon eurodan fazla talep etmezsiniz. Herhangi bir büyük takımın istediği oyuncuyu eğer es-kaza (menajerinin de gazlamasıyla) Avrupa'da herhangi bir kulübe satarsanız, 2 milyon eurodan fazla bir bedele satamazsınız. Çünkü oyuncunun gerçek değeri, muadil bedelleri üç aşağıya beş yukarıya aynıdır. Ancak federasyonun "yerli oyuncu gelişsin" mantığıyla hareket ederek yerli oyuncuların eline müthiş bir koz vermesi, sözleşmelere abuk-sabuk rakamları yazdırması hiç kuşkusuz büyük-küçük tüm takımları zor duruma sokuyor.

Tarık transferini de bu kapsamda değerlendirirsek, Türkiye'de özellikle son yıllarda bek yetişmemesi sornasında değerli bir transfer ancak 5 milyon euro bonservis bedeli, her ne kadar oyuncunun kalitesi kapsamında değerlendirilmese de mevcut şartlar altında makul kılınabiliyor. Sol bek orjinli olmasına karşın savunmanın her iki kanadında da oynayabilen, milli takıma kadar yükselen ve son dönemde ülkenin en iyi bekleri arasında gösterilen Tarık Çamdal transferinin şartlarını alt alta yazdığımızda hiç kuşkusuz Veysel - Semih - Selçuk - Olcan ve Burak beşlisinin yanına en az bir yerli daha yazması gereken ve bu oyuncudan sürekli olarak belli bir istikrar elde etmesi gereken takımımızın ihtiyacı olan bir isimdi. Yabancı kontenjanın yanı sıra Telles'in formsuzluğu, Hakan Balta'nın artık stopere doğru evrilmesi sonucunda ortaya çıkan tablo, bu transferin aslında hiç fena olmadığını gösteriyor. Prandelli'nin savunmada elini rahatlatacak bir oyuncu olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. İtalyan teknik adamın artık takım rotasyonunda 25 kaliteli oyuncusu var ve sezon başından beri istediği, arzuladığı rotasyon aralığı da bu şekilde olmuştu. Tarık çok çok büyük ihtimalle, sezon içerisinde 20'den fazla lig maçında forma giyecektir. Bu kapsamda Prandelli'nin hücumda Bruma / Pandev ikilisinden birisini kadroya istikrarlı bir şekilde yazması da muhtemel görünüyor. Tarık hiç kuşkusuz kadroya ilk yazılacak 6 yerliden birisi olacak. Kulübümüze hayırlı, uğurlu olsun..

Dipnot, TFF'e. Ülkesinde herhangi bir oyuncu sınırlaması bulunmayan Almanya, son organizasyonda Dünya Şampiyonu oldu. Her maçını eze, eze kazanarak.. 2 sezon önce ülkenin 2 büyük takımı (Dortmund ve Münih) en büyük organizasyonda final oynadı. "Türk oyuncusu gelişsin" mantığında yürürlüğe koyduğunuz kural yalnızca banka hesaplarının gelişmesine yardımcı oluyor. Performans bazlı ne kadar fayda sağlayacak, hep birlikte göreceğiz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0