Zadar Turnuvası Sona Erdi..


2014-2015 Basketbol sezonu öncesi Hırvatistan'da düzenlenen Zadar Turnuvası'na katılan Galatasaray Liv Hospital; Alba Berlin, Cedevita Zagreb ve KK Zadar takımları ile üç maç yaptı. Eksikliklerin olması ve kadro uyumunun henüz oluşmaması sebebiyle üç maçta üç mağlubiyet gören takımımız, sezon öncesi çok da hazır bir görüntüde değildi.


Öncelikle bu üç takımın da kadro kalitesi bizimle boy ölçüşebilecek düzeyde değil. Kağıt üstünde bizim daha ağır bastığımızı söyleyebilirim. Lâkin kağıt üstündeki en büyük hücum silahımız, takımın lideri, kaptanı Carlos Arroyo bu üç maçta da forma giymedi. Maestro görevini oynadığı her maçta kötü veya iyi yapmaya çalışan Porto-Rikolu playmaker'ın, bizim için ne denli önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Yeni transferlerimizden Aradori'nin biraz tutuk başladığını söyleyebiliriz. Ona uygun şut imkanları ve topu onunla doğru yerde buluşturacak pozisyonları henüz takım olarak kavrayamadık. Arroyo'dan sonra 2. opsiyonun, en skorer 2. oyuncumuzun onun olması gerektiğini söylemiştim."Micov da bu göreve uygun görülebilir"i de eklemiştim. Ancak her iki yeni oyuncumuz da henüz istenileni verecek performansta değiller. Sezon başlayana kadar gereken uyumu yakalamaları gerek, bunu sağlayacağımıza da inanıyorum. Bir diğer yeni transferimiz Nolan Smith ise Galatasaray macerasına çok iyi başladı. Skorer oyunu ve takımı sırtlamasıyla Arroyo'yu daha fazla dinlendirebileceğimizin sinyallerini verdi. Patlayıcı bir oyuncu olmasına rağmen oyun zekası ve skorer kimliği de kısa rotasyonumuza yetecek seviyede. Ender Arslan'a hemen hemen hiç forma vermez gibi geliyor açıkçası. Hele ki Zadar Turnuvası performansından sonra onu 2 numarada bile deneyebiliriz. Diğer iyi oyuncularımız ise milli takımlarından formda gelen Sinan Güler, Martynas Pocius ve off-season'u iyi geçiren Zoran Erceg olarak sıralayabiliriz. Vougouikas, Jawai ve Kerem Gönlüm başta olmak üzere her oyuncumuz bir şeyler yapma gayreti içerisindeler. Ama takım olarak daha yeni biraraya geldiler ve belli bir uyum sürecini atlatmadan istenilen katkıyı veremeyecekler. İki kişilik uzun forvet rotasyonumuz, Kerem Gönlüm ve Zoran Erceg, bizi sezon boyu götürecek diye düşünüyorum. Buraya genç Ege Arar'ı da ekleyebiliriz. Soru işareti pivot konusunda olacak gibi gözüküyor. Vougioukas'ın performansı çok kritik olacak çünkü Jawai'nin değil Euroleague temposunu, TBL temposunu bile kaldırabilecek fiziki yeterliliği kalmamış vaziyette. Bu yüzden başta Yunan uzun olmak üzere tüm yeni transferlerimizi takıma en yakın zamanda adapte edip, takım olgusunu yaratmak gerekecek. Ergin Ataman ve teknik heyetimiz bu işin üstesinden lâyıkıyla gelecektir diye düşünüyorum.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0