TKBL | Şampiyon galibiyetle başladı..

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde yeni sezonun açılış maçında ezeli rakibi Beşiktaş'a deplasmanda konuk olan son şampiyon Galatasaray Odeabank, rakibi karşısında baştan sona üstün bir ortaya koydu ve sahadan 75-68'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. İspanyol oyun kurucumuz Nuria Martinez'in yıldızlaştığı karşılaşmada takımımız adına hücumda 18 sayı üreten Bahar Öztürk ve Jelena Dubjlevic en skorer isimlerimiz olmayı başardı.

Sarayın Sultanları zorlu mücadeleye Nuria, Casas, Şebnem, Bahar Çağlar ve Bone beşiyle başladı. Maçın ilk dakikalarında pota altına indirdiğimiz toplarda skor ürettik. Kelsey Bone ve Bahar Çağlar gibi dominant uzunlarımızla sayıya gittik. Nuria Martinez ve Casas gibi etkin skor silahlarımız olmasına rağmen her maç boyalı alanda rakibimizi yıpratmaya çalışıyoruz. Kadın basketbolunun en mantıklı hamlelerinden biri bu. Bone ve Dubljevic Avrupa klasmanında önemli uzunlar. Bu görevi kotaracak potansiyeldeler ve bunu kullandığımız her maç yenilsek dahi maçın peşinden gidebiliyoruz. Buraya daha Sancho Lyttle ve Nevriye Yılmaz gelecek. O zaman çok daha skorer bir uzun rotasyonumuz olacak. Beşiktaş her ne kadar saha avantajını elinde bulundurup maçın ilk devresine önde tamamlasa da maçın son dakikalarına doğru kalite farkı ortaya çıktı. Son çeyrekte yaptığımız agresif savunmanın meyvelerini hücumda Nuria Martinez önderliğinde almaya başladık. Jelena Dubljevic ve Bahar Öztürk'ün skorer oyunları ve İspanyol oyun kurucu Nuria Martinez'in sorumluluk almasıyla maçın son dakikalarında skoru 68-68 getirdik.  Maçın bitmesine 1 dakika kala rakibine skor şansı vermeyen takımımız, 7 sayı bularak maçı kazandı. Ekrem Memnun'un son çeyrekte uyguladığı agresif savunma ve doğru zamanda aldığı molalar maçı bize getirdi diyebilirim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0