Sneijder'i kesmek..

Kasımpaşa maçına saatler kala spor basınına düşen "Wesley Sneijder ilk onbirde yok!" haberinin gerçek olup, olmadığını öğrenmek fazla uzun sürmedi. Bu sezon kulübümüzde sıkça yaşadığımız köstebek sorunsalı tüm hızıyla devam ederken, resmi siteden karşılaşmanın ilk onbiri açıklandığında hiç kuşkusuz tüm taraftarlar büyük bir şok geçirdi. Sezonun ilk maçından itibaren takımın en etkili ismi olmayı başaran, geride kalan 7 haftada takımın en büyük hücum gücü olan Hollandalı yıldız oyuncu Kasımpaşa karşılaşmasında "tamamen teknik bir karardan ötürü" yedek olarak soyunacak. İtalyan teknik adam Prandelli'nin teknik bir karar olarak açıkladığı Sneijder tercihinin ardından gelen bir başka soru ise şöyle: Sezon başında kadro dışı bıraktığın Sabri, üç gün içerisinde nasıl bir teknik kararla ilk onbirde yer alıyor?

Galatasaray bugüne kadar hiç bir zaman tek adama veya tek oyuncuya bağlı bir kulüp olmadı. Yada bir başka deyişle, bizler adına hiç bir oyuncunun varlığı Galatasaray'dan büyük değil. Wesley Sneijder veya onun minvalinde yüzlerce oyuncu bu kutsal formayı terletti, mücadele etti. Kimi zaman yedek, kimi zaman kadro dışı, kimi zaman hikayelerle takımdan gönderildi. Ancak hiç birisi, bugün olduğu kadar anlamsız olmamıştı. Bir hafta önce derbi kazandıran, sezon başında sözleşmesinin yenilenmesine kesin gözüyle bakılan ve hatta bu yönde görüşmeler gerçekleştirilen Wesley Sneijder, geride kalan 7 haftada takımın en iyi ismi konumundayken ve bazı oyuncuların devam eden kötü performansına karşın ilk 11'de sahada olmasına rağmen; UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında ilk onbir başlayıp, ligde 18'e dahi giremeyen bazı oyuncular varken Prandelli'nin bu kararının altında bambaşka bir neden yattığı malumun ilanı.

Bu akşam Prandelli çok büyük bir kumar oynuyor. Galatasaray kazanır veya kaybeder, orası bambaşka bir mevzu ancak Prandelli kendisine ihanet ediyor. Haftalardır kötü oynayan isimlere sürekli olarak forma şansı verirken, ligde kadroya bile almadığı adamları UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zorlu maçlarda ilk onbire yazarken, geride kalan 8 haftada 7 farklı onbiri sahaya sürerken Cesaré Prandelli kendisini ateşe attığının farkında değil. Eğer sakat değilse veya cezalı değilse, maç kadrosuna (şu şartlar altında) ilk yazılacak isimlerden birisinin "tamamen teknik bir karar" nedeniyle yedek kulübesinde oturması kabul edilemez bir durumdur. Galatasaray kazanır veya kaybeder, ancak Prandelli bu akşam kaybetti. Kendisine ihanet ederek, bugüne gelmesini sağlayan doğrularını bir kenara iterek, forma adaletinden vazgeçerek, kadro seçimlerine teknik heyet dışındaki bazı isimleri dahil ederek. Karşılaşmaya bir saat kala Cesaré Prandelli şimdilik Wesley Sneijder'i kesmiş gibi görünüyor ancak İtalyan teknik adam her an tek yön uçak biletini de kesebilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0