STSL | Merci!

Spor Toto Süper Lig'in sekizinci haftasında Kasımpaşa'yı evinde ağırlayan Galatasaray, geçtiğimiz hafta deplasmanda Başakşehir karşısında aldığı farklı mağlubiyetin ardından taraftarının önüne çıktı. 11bin 500 kişinin takip ettiği karşılaşmada ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Prandelli'nin öğrencileri, ikinci yarıda Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan 2-1 galip ayrılmasını başardı ve 3 puana uzandı. Kasımpaşa karşılaşmasında elde edilen 3 puanın yanı sıra, Prandelli'nin geçtiğimiz hafta sahaya sürdüğü onbirden 7 farklı isme şans vermesi tartışmaları da beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz hafta içinde önce Dortmund karşısında 4-0, hafta sonu ise Başakşehir karşısında aynı skorla sahadan mağlup olarak ayrılan Galatasaray'da, ligin sekizinci haftasında içeride oynanacak olan Kasımpaşa maçı oldukça önem taşıyordu. Hafta içerisinde takımın üç gün kamp yapması, yeni yönetimin göreve resmen başlaması ve Florya'da yaşanan yoğun mesailerin ardından Cesaré Prandelli'nin bir önceki karşılaşmanın onbirinden yedi farklı isme şans tanıması Kasımpaşa maçı öncesi eleştirilere neden olmuştu. Prandelli'nin ayrıca, karşılaşma öncesinde Wesley Sneijder'i yedek bırakması da tartışmaları beraberinde getirdi. İtalyan teknik adam, ilk yarıda takımın rakip kaleye şut atamadığını ve topu ön alanda tutamadığını görmüş olacak ki; 1-0 geride kapatılan 45 dakikalık bölümün ardından ikinci devreye çift forvet sistemine dönerek, Umut Bulut'u sahaya sürerek başladı. Dakikalar 52'yi gösterdiğinde, ofsayt tartışmalarını beraberinde getiren milimetrik bir pozisyonda Burak Yılmaz ağları havalandırırken Cesaré Prandelli oyunu önde tutması ve tabiri caizse maçı kurtarması adına Wesley Sneijder'ı de oyuna girmesi için dördüncü hakemin yanına göndermişti. Hollandalı yıldızın oyuna girmesini beklediğimiz dakikalarda gelen beraberlik golü, son 40 dakikalık sekansın tabiri caizse maçın yeniden başladığının ilanıydı.

Maç öncesinde de kaleme aldık. Sezonun en iyi ismi olan Hollandalı oyuncuyu kesen Prandelli, bu akşam tek yön uçak biletini de kesebilirdi. Kasımpaşa karşısında ilk yarıda rakip kaleye isabetli şut atamayan Galatasaray, ikinci yarıda önce beraberliği buldu ve ardından da oyuna ağırlığını koydu. 60 dakikalık bölüme kadar oyunun tek hakimi olan, orta sahayı hızlı geçen ve rakip kalede Burak Yılmaz - Umut Bulut ve Wesley Sneijder ile şans bulan takımımız bu fırsatları değerlendiremezken ligin en iyi hücum performansına sahip olan konuk ekip ufak ufak oyuna ortak olmaya başladı ve 60-80dakikaları arasında oyun iki taraflı danışıklı dövüş haline geldi. Oyunun son 10 dakikalık bölümünde yeniden kontrolü ele alan takımıımz Selçuk İnan'ın bu sezon rakip kaleye attığı ilk isabetli şutla korneri buldu ve maçtaki ilk korner bu dakikalarda geldi. Son dakikaya girilirken, sezonun şüphesiz en iyi ismi ve en büyük transferi kabul edilen Aurelien Chedjou çıktı. Bu sezon gönderilmesine kesin gözüyle bakılan Kamerunlu tecrübeli stoper daha önce Anderlecht maçında sol kanattan yaptığını, bu sefer sağ kanattan yaptı. Sağ kanattan hareketlendi, çizgiye indi ve korneri kazandırdı. Sabri'nin kestiği ortada kafayla altı pasın üzerindeki Umut'a indirdi ve Umut topu ağlarla buluşturduğunda son dakikaya Galatasaray 2-1 önde giriyordu. Chedjou bu sezon takımın en iyi performansını ortaya koyan isimlerden. Süper Lig'de neredeyse hatasız oynayan Kamerunlu stoper, her ne kadar Şampiyonlar Ligi'nde son derece kötü performanslar sergilese de bu sezon ortaya koyduğu oyun ve mücadele hiç kuşkusuz alkışın en büyüğünü hakediyor.

Kasımpaşa maçı ilginç detaylarla dolu aslında. Son dakikada kazanılan her maç güzeldir, özeldir. Ancak, aylardır kadro dışı olup takımla birlikte 3 gün (toplamda 6 antrenman) birlikte çalışan Sabri'nin ilk onbir çıkıp 90 dakika sahada kalması ve herşeye rağmen Veysel'den daha etkili olması; Alex Telles'in ilk yarıda ceza sahası içinde yerde kalmasının ardından Barış Başdaş'ın tepkisi sonrasında Burak Yılmaz'ın gösterdiği reaksiyon; takımın mağlubiyete isyan etmesi ve son dakikaya kadar mücadeleden kaçmaması ve Prandelli'nin kendisine ait olmayan kararları. Herşeye rağmen kazanılan 3 puan var ve son 6 yılın en iyi başlangıcını yapan bir Galatasaray ile karşı karşıyayız. Eğer sezon sonunda bir şampiyonluk gelecekse -ki yürekten inanıyoruz, ancak ortaya konulan futbol umudumuzu kırıyor- bu karşılaşma mihenk taşı olur. Herşey yeniden başlıyor ve unutmadan söyleyelim: Biz Galatasarayız..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0