BVL | Yeşilyurt deplasmanından 3 puanla ayrılıyoruz!

Bayanlar Voleybol Ligi start aldı. İlk hafta mücadelesinde ekibimiz Galatasaray Daikin, Yeşilyurt Spor Kulübü deplasmanındaydı. Rahat bir oyunla 0-3 galip gelen takımımız lige oldukça iyi başlamış oldu. Yeni transferimiz Caterina Bosetti kazandığı 17 sayısının 6'sını servisten alarak önemli bir servis başarısına imza atmış oldu.

Yeni sezonda bütçede biraz daha kısılmaya tabi tutulan bayan voleybol takımımız yabancıların hepsini göndererek yerlerine Bosetti, Meijners ve Centoni'yi dahil etmişti. Yerli transferinde de Ayşe Melis Gürkaynak'a imza attıran takımımız oldukça genç bir takım oldu ve bunun enerjisini hem ligde hem Avrupa'da kullanmaya hazırlanıyor.

Massimo Barbolini yönetiminde 3. sezonuna başlayan takımımız, ilk haftada ligin en mütevazı ve renkli ekiplerinden Bakırköy Belediyesi Yeşilyurt Spor Kulübü ile deplasmanda karşılaştı. Maça 4 sayılık seri ile giren takımımız Yeşilyurt'a erken bir mola aldırmış oldu. İlk teknik molaya 4-8 önde giren takımımız, ikinci teknik molaya kadar farkı biraz daha açtı ve ikinci teknik molaya 11-16 galip girdi. Mola sonrasında tempoyu koruyan takımımız setin sonlarına yaklaşırken Yeşilyurt sayılarına karşı koyamasa da arayı fazla kapatmadan 21-25'lik skor ile ilk seti önde tamamladı.

İkinci sette ilk teknik molaya 5-8 önde girip, teknik moladan Meijners'in servis sayısı ile çıkan takımımız ufak bir seri verdi ve durum 8-9'a geldi. Mola kullanan Barboli'nin öğrencileri moladan etkili çıktı ve Bosetti'nin iki ace kazandığı servis turunda farkı biraz açtı. İkinci teknik molaya da önde giren takımımız moladan sonra yine birkaç sayı verse de üstünlüğünü kaybetmedi ve 8 sayı farkla seti 17-25 kazanmasını bildi.

Üçüncü setin başlarında yine etkili oynayan bayan voleybol takımımız ilk teknik molaya ikinci setteki gibi 5-8 önde girdi. Fark biraz açılınca skor 7-12 iken Yeşilyurt mola kullandı. Moladan sonra oldukça etkili olan takımımızı ikinci teknik mola da durduramadı ve skor 11-19'a geldi. Bu noktadan sonra Yeşilyurt'un farkı kapatma çabaları istedikleri gibi olmayınca Bosetti'nin son iki sayısı ile beraber set 21-25, maç ise 0-3 lehimize sonuçlanmış oldu.

Takımımız 12 ace bularak bu konuda Yeşilyurt'a oldukça üstünlük kurdu. Fakat blok performansı istenilen düzeyde değil, sadece 4 blokla oynayan takımımız 21 hata ile oynadı. Oyuncu bazında, maçın en etkili oyununu girişte de belirttiğimiz gibi Caterina Bosetti çıkardı, 17 sayıyla oynayan Bosetti'ye 13 sayı ile Nadia Centoni, 12 sayı ile Floortje Meijners destek verdi.

İlk haftaya bu derece güzel bir skorla başlamak çok iyi oldu. Haftaya Fenerbahçe ile Burha Felek Spor Salonu'nda karşılaşacağız. Geçen yıl Fenerbahçe maçı bize oldukça pahalıya patlamıştı. Taraftar taşkınlığından dolayı mağlup sayılan ekibimizin puanı da silinmişti. Bu yıl, 1 Kasım Cumartesi saat 17:30'da hem geçen yılın intikamını almak, hem de bize büyük avantaj sağlayacak bir galibiyet elde etmek adına; haydi haftaya herkes salona!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0