Yenilmez Armada çok rahat..

Türkiye Basketbol Ligi ikinci haftasında Galatasaray Liv Hospital erkek basketbol takımımız, kendi evinde konuk ettiği Eskişehir Basket'i baştan sona üstün oyunla 86-69 gibi rahat bir skorla mağlup etti. Geçtiğimiz hafta Banvit'e son saniye basketiyle yenilen takımımız, aldığı bu galibiyetle galibiyet sayısını 2'ye çıkardı. Takımımızda Pietro Aradori 15, Carlos Arroyo 14 sayı ile galibiyetin gelmesinde önemli isimler oldular.

Karşılaşmaya klasik beşimizden iki fire vererek başladık. Furkan ve Pocius'un benchte başladığı karşılaşmaya Arroyo, Sinan, Micov, Erceg ve Jawai beşiyle start verdik. İlk dakikalarda hücumda Nathan Jawai'ye indirdiğimiz toplarla skor bulduk. Fizik avantajını iyi kullanıp oynadığı dakikalarda kontrollü efor sarfeden Avustralyalı uzun, maç boyunca süre almayı başardı. Hâlen eski Jawai formunda olmasa da Eskişehir Basket gibi zayıf ekiplere karşı kalıp avantajını iyi kullanmayı beceriyor. Bugün pota altında onun skorunu iyi kullandık. Jawai maçı 12 sayı ile tamamladı. Konuk ekip ise bireysel basketbol mantalitesinin vasat takımlarından biri. Matt Walsh, Chaz Williams, Craig Brackins gibi kendi skorunu yaratabilen oyuncuların skor önderliğinde 3 periyot kadar maça tutunabildiler. 4. periyotun 3-4 dakikasından sonra ise artık o bireysel atışlar girmemeye başladı. Carlos Arroyo'nun komutanlığındaki hücum organizasyonlarımızdan skorla döndüğümüz her hücumda Eskişehir ekibinin direncini biraz daha kırdık. Maçın bitmesi 4,30 dakika kala maç tamamen kopmuştu. Son dakikalar antrenman havasında geçerken, her iki ekipte hızlı hücumlarla skor üretmeye çalıştı. Sinan Güler ve Pietro Aradori'nin dominant oyunlarıyla maçın son anlarında fark 20'lere kadar çıktı ve maç Kartal Özmızrak'ın üçlüğüyle son buldu.

Eskişehir Basket özellikle 4. periyoda kadar hücumda bizi epey zorladı diyebiliriz. Her ne kadar takım potansiyelleri bizim çok aşağımızda da olsa skorer oyuncularıyla bulabilecekleri max. skora ulaştılar. Nathan Jawai'nin bu maçtaki performansı iyiydi ama bu bizi kandırmamalı. Ligdeki zayıf takımlara karşı Furkan'ı dinlendirebilmek için Jawai iyi bir alternatif olabilir. Türkiye Ligi'nde sert olan her yabancı uzun bir şeyler yapabiliyor. Jawai de bunlara örnek olabilir. Maçın bizim adımıza en skorer oyuncusu ise 15 sayıyla yılın transferi diye addettiğim Pietro Aradori oldu. Geçtiğimiz Valencia maçında da kendisini gösteren bir performans sergilemişti. Bu maçta da özellikle ilk devre skorer kimliğini ortaya koydu. Sezon başında ligde mutlaka oynayacağını hatta starter kadroda olacağını düşünmüştüm. Ama Ergin Ataman Arroyo'nun back-up'ını yabancı sınırında kullanmanın daha iyi olacağını, Pocius'un Aradori'nin açığını kapatacağını umdu. Pocius da önemli bir oyuncu. Oyunun her iki tarafında etkin olması Aradori'ye göre önemli bir artısı olabilir. Ama Aradori'nin de hücum alternatiflerinin fazlalığı ve skorer kimliğinin daha baskın olması Pocius'a göre bir artı. Demek istediğim bu iki oyuncu 2 numaralı pozisyonda aynı anda kadroda olmalı. İkisinin de farklı özellikleri var ama çok önemli bir ortak özellikleri de var: İkisi de bu takıma çok faydalı oyuncular. Nolan Smith'e veya yerine gelecek Jamont Gordon'dan çok daha fazla formayı hak ediyorlar. Ergin Ataman bu maçta ve geçen Valencia maçında Arroyo, Pocius, Aradori ve Micov'dan aynı anda yararlandığında çok daha skorer bir Galatasaray izliyoruz. Bu doğrudan sezon sonuna kadar vazgeçmemeliyiz. Çünkü rakiplerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Ülker'den belki de üstün olduğumuz tek artımız kısa rotasyonumuzun kalitesi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0