Kadın basketbolunda bir ayrılık daha: Shavonte Zellous..

Geçtiğimiz sezon EuroLeague Women'da, Türkiye Kupası'nda ve ligde şampiyon olan 3 kupalı Galatasaray Odeabank bayan basketbol takımımız, şampiyon kadrosundan çok önemli isimleri kaybetmişti. Kaptan Işıl Alben'i Dinamo Kursk'a, Alba Torrens'i UMMC Ekaterinburg'a kaptıran takımımız, disiplin gerekçesiyle şampiyon kadrodan bir oyuncuyla daha yollarını ayırdı: Shavonte Zellous..

Geçtiğimiz sezon yakalanan başarı da Işıl Alben, Sancho Lyttle ve Alba Torrens kadar kuşkusuz Shavonte Zellous'ın da payı büyüktü. Kısa rotasyonumuzun en kilit parçalarından biriydi. Ne yazık ki Shavonte'nin de sonu Alba Torrens ve Işıl Alben gibi ayrılık oldu. Kadın basketbolda Diana Taurasi'yle başlayan kaos dönemi, Lindsay Whalen ile devam etti. Daha sonraki sene kurulan kadroda yakalanan momentum, coach-oyuncu uyumu ile her şey güzel gitmeye başladı. Euroleague şampiyonu olan ilk Türk takımı olduk. Türkiye'deki kupaları da temizledik. Müthiş bir sezonu geride bırakmışken, kulüpteki en başarılı branşımızda bile kaos çıkarmayı başardık. Önce kaptanımızı bıraktık sonra MVP oyuncumuz Alba'yı. Şimdi de bizi şampiyon yapan bir diğer oyuncumuz Shavonte'yi bırakıyoruz. Disiplinsiz davranışlar ve antrenmanlara katılmama gerekçesiyle hem de. Bu oyuncu bu sene başında mı disiplinsizlik yaptı sadece? Daha önce de bazı şeyler olduysa, takım dengelerini bozan disiplinsiz davranışlar sergilediyse neden sezon sonunda hemen göndermedik? Yerine daha iyi birini bu zamandan çok daha uygun bir zamanda bulurduk. Durduk yerde oyuncularımızı yolluyoruz, güzelim şampiyon kadroyu bozuyoruz. Bu kulüpte kaos bitmez, daha doğrusu başarının olduğu her branşımızda uslu durmayan dinamitlerimizin olduğu âşikar. Yapılan açıklamada yer alan cümleler şöyle:

Galatasaray Odeabank A Kadın Basketbol takımımız 2014-2015 sezonu hazırlıklarına 8 Eylül de, Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası'na katılmayan Türk ve yabancı oyuncuları ile başlamıştır. Shavonte Zellous, yazılı davet göndermemize rağmen kontratında belirlenen antrenmanlara katılım tarihinde İstanbul'da bulunmamış ve bu disiplinsiz davranışına devam etmesi sonucunda Shavonte'nin sözleşmesi kulübümüz tarafından Eylül ayı sonunda feshedilmiştir. Oyuncunun maaş ve prim alacağı kalmamıştır.


Disiplinsiz davranışları ve antrenmanlara katılmaması.. Ne desek boş aslında da sorulması gereken sorular yine var. Shavonte Zellous bu sezon başında mı disiplinsiz olmaya başladı? Geçen sezon disiplin konusunda bir sıkıntı yaşandı mı? Yaşandıysa niye daha erken gönderilmedi? Shavonte tıpkı Lindsay Whalen'da olduğu gibi alacaklarını istediği bahanesiyle mi disiplinsiz oldu? Geçen sezon kazanmadık kupa bırakmayan, o sezon dünyada daha başarılı bir basketbol takımı olmayan şampiyon kadrodan bu denli önemli oyuncularla yolların ayrılması ne kadar doğru? Muhteşem sezon bittiğinden beri kendi kendimizi yiyoruz. Başarıyı cezalandırır gibi akılalmaz bir şekilde bazı emektar oyuncularımızı kaybettik. Başarılı olan kadroyu bozmamak, birkaç takviye ile aynı iskeletin üstünden yine aynı başarıları yakalamaya çalışmak daha mantıklı değil mi? Basketbol şubesinde bir şeylerin yanlış gittiği kesin. Bundan sonra gelecek başarısızlıklarda payı olan kendi biletini kendisi kesmeli. Lindsay Whalen, Diana Taurasi, Işıl Alben, Alba Torrens, Shavonte Zellous.. Çünkü kimi sevdiysek gerçekten gidiyor..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0