STSL | Hadi gel inandır beni..

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta ağır bir mağlubiyet alarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray, hafta içerisinde yaşadığı olağanüstü gündemin ve kamp çalışmalarının ardından Kasımpaşaspor'u evinde ağırlıyor. Geride kalan 7 hafta sonunda 13 puan ve -1 averajla beşinci sırada bulunan Cesaré Prandelli'nin öğrencileri, ligin 8.haftasında evinde ağırlayacağı Kasımpaşa karşısında sahadan mutlak galibiyetle ayrılarak taraftarlarını mutlu etmek ve geçen hafta Başakşehir deplasmanında yaşadığı talihsizliği unutturmak istiyor. 31 Ekim Cuma akşamı saat 20:00'de oynanacak olan karşılaşmayı Hüseyin Göçek yönetirken, karşılaşma öncesi iki takım hakkında son bilgiler, istatistikler ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG: 7 HAFTADA 13 PUAN
Sezona teknik direktör Cesaré Prandelli önderliğinde başlayan Galatasaray, geride kalan 7 haftalık süreçte oldukça çalkantılı bir dönemi geride bıraktı. Bursa deplasmanında 3 puanla lige başlayan Galatasaray, ligin ikinci haftasında Eskişehir karşısında evinde golsüz eşitlikle sahadan ayrıldı. Üçüncü haftada ligin yeni ekiplerinden Balıkesirspor karşısında deplasmanda 2-0'lık mağlubiyetle sahadan ayrılan takımımız, dördüncü haftada Sivasspor karşısında evinde 2-1'lik galibiyete uzandı. Galatasaray ligin beşinci haftasında Kayseri Erciyes, altıncı haftasında ise ezeli rakibi Fenerbahçe'yi de aynı skorla mağlup etmeyi başararak 3 maçlık galibiyet serisi elde etti. Süper Lig'de altı haftada 13 puan toplayan Prandelli'nin öğrencileri, geçtiğimiz hafta sonu ligin bir başka yeni ekibi Başakşehir deplasmanından 4-0 gibi farklı bir skorla sahadan mağlup ayrıldı. Turuncu-beyazlı takım karşısında yaşanan bozgun sonrasında, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üç maçta 9 gol yiyen ve 1 puan elde eden Galatasaray'da teknik direktör Cesaré Prandelli'nin de koltuğu sallanmaya başlarken, İtalyan teknik adama karşı muhalefet sesleri oldukça yükselmeye başladı. Galatasaray ligde geride kalan 7 haftalık maç performansında rakip filelere 8 gol bırakırken, kalesinde de 9 gol gördü.

BÜYÜK ŞEF: WESLEY SNEIJDER
Süper Lig'de geride kalan 7 haftada 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile sahadan ayrılan Galatasaray, rakip filelere 8 gol bırakırken hücum anlamında takımımızın en önemli ismi Hollandalı yıldız oyuncumuz Wesley Sneijder oldu. 29 yaşındaki tecrübeli ortasaha oyuncusu, geride kalan tüm karşılaşmalarda ilk 11'de sahaya çıkarken 594 dakika sahada kaldı. Sneijder bu karşılaşmalarda 498 kez topla buluşurken, %70 pas isabetiyle takım arkadaşlarına servis yapmayı başardı. Hücum bölgesinde oynadığı dönemlerde 15 kez ceza sahasındaki arkadaşlarına topu aktarmayı başaran tecrübeli oyuncu rakip kaleye 31 şut çekerek, geride kalan 7 hafta sonunda ligin en çok şut atan ismi olmayı başardı. Wesley Sneijder ayrıca geride kalan 7 haftada rakip fileleri 3 kez sarsmayı başardı. Hatırlanacağı üzere, Hollandalı yıldız isim ligin beşinci haftasında Kayseri Erciyes deplasmanında frikikten ağları havalandırırken; bir sonraki hafta derbide ezeli rakibimiz Fenerbahçe karşısında maçın son 5 dakikasında yaklaşık 25 metre mesafeden birbirinden güzel iki golle ağları havalandırdı. Sneijder, yaklaşık iki sezonluk Galatasaray macerasında 67 resmi müsabakada forma giyerken rakip filelere 24 gol bıraktı. Wesley'in ağları havalandırdığı 19 karşılaşmada takımımız 18 kez sahadan galip ayrılırken, 1 müsabakadan da beraberlikle sahadan ayrıldı.

LİGİN EN İYİSİ: %57.2 TOPA SAHİP VE %71 PAS
Göreve geldiği günden bugüne gelişmekten, oyunu kontrol altına almaktan bahsetmesine karşın son dönemde alınan skorlar doğrultusunda geleceği büyük soru işaretleri barındıran İtalyan teknik adam Cesaré Prandelli, yeni sezonda sarı-kırmızılı takımda farklı bir kimlik yaratmayı başardı. Genel itibariyle hücum odaklı oyun varyasyonlarına alıştığımız Galatasaray, sezonun ilk haftasından itibaren kontrollü ve dengeli bir oyun ortaya koyarken; savunmada yaşadığı sıkıntılar doğrultusunda 7 maç sonunda kalesinde 9 gol gördü. Son olarak bir hafta içerisinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubun üçüncü maçında Borussia Dortmund karşısında kalesinde 4 gol gören, hafta sonunda da Başakşehir Belediyespor karşısında kalesinde 4 gol gören Galatasaray savunmada büyük açıklar verirken oyunun kontrolü ve topa sahip olma konusunda ligin en iyi takımı konumunda yer alıyor. Geride kalan 7 maç haftası sonunda %57.2 topa sahip olma oranına sahip olan Galatasaray, pasla oynama oranında da %71'lik isabet oranıyla istatistik tablosunda zirvede yer alıyor. Galatasaray takım halinde geride kalan 7 maç sonunda 4875 kez topla oynama istatistiğine ulaşırken; rakip kaleye attığı 100 şutla hücum istatistiklerinde 4. sırada yer alıyor.

EN İYİ HÜCUM PERFORMANSI: KASIMPAŞA
Şota Arveladze yönetiminde sezona başlayan Kasımpaşaspor, geride kalan 7 hafta sonunda topladığı 12 puanla ligde 6. sırada yer alıyor. Bordo-beyazlı ekip bu karşılaşmalarda rakip filelere bıraktığı 12 golle, ligin en golcü takımı olan (13 gol) Mersin IY'nin ardından ligin en golcü ikinci takımı konumunda bulunuyor. Şota Arveladze'nin öğrencileri 3 galibiyet - 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ettiği 7 maçlık sekans sonunda rakip kaleye 53'ü isabetli olmak üzere 119 şut denemesinde bulunurken bu alanda da ligin en çok şut atan takımı olarak zirvede yer alıyor. Ligin en iyi hücum performanslarından birisine sahip olan Kasımpaşaspor'da geride kalan 7 haftalık dönemde Ryan Babel ve Adem Büyük rakip kaleye attıkları 24er şutla takımları adına rakip kaleyi en çok yoklayan isimler olarak bulunurken, Süper Lig'de de bu alanda Wesley Sneijder'in ardından ikinci ve üçüncü sırayı paylaşıyor. Kasımpaşaspor adına bir başka istatistik tablosu ise, takım arkadaşlarına en çok şut servisi yapan oyuncular arasında yer alıyor. Bordo-beyazlı takımın yıldız oyuncusu Viudez, geride kalan 7 maç sonunda takım arkadaşlarına 15 kez şut pozisyonu hazırlarken, bu alanda da Wesley Sneijder ile birlikte ligin genelinde üçüncü sırada yer alıyor. 

İki ekip arasında geride kalan 20 lig maçından 12'sini Galatasaray kazanırken, 5 maç berabere sonuçlandı, Kasımpaşa sadece 3 kez galip gelebildi. Galatasaray'ın lig maçlarındaki 37 golüne karşılık, Kasımpaşa bu maçlarda 15 kez gol sevinci yaşadı. Geçtiğimiz sezon deplasmadanki maç 1-1 eşitlikle sona ererken, sezonun ikinci devresinde oynanan karşılaşmadan Kasımpaşa 4-0 galip ayrılmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0