Türkiye Kupası | Eleme maçları başlıyor..

Eskişehir'de gerçekleştirilecek olan Erkekler Basketbol Türkiye Kupası'na, eleme grubu maçlarıyla start veriliyor. Erkek basketbol takımımız Galatasaray Liv Hospital; Uşak Sportif, Royal Halı Gaziantep, Torku Konya Selçuklu Üniversitesi ile birlikte A Grubu'nda yer alıyor.

Transfer dönemi'nde Martynas Pocius, Pietro Aradori, Vladimir Micov, Nolan Smith, Ian Vougioukas gibi önemli yabancı oyuncular transfer eden takımımız, yerli rotasyonunu Kerem Gönlüm ile güçlendirdi. Jawai, Arroyo, Erceg, Sinan ve Furkan gibi oyuncularına yeni sözleşmeler öneren Galatasaray, kemik rotasyonundaki oyuncularını kadroda tuttu. Hazırlık karşılaşmalarında istediğimiz skorları alamasak da kaliteli kadromuzun yakalayacağı uyum ile korkutucu bir takım haline gelebiliriz. Türkiye Kupası bu uyum süreci için ideal. Rakiplerimizden Royal Halı Gaziantep ise Earl Colloway'i kadrosuna katarak, Euroleague seviyesinde önemli bir guard transferi yaptı. Eski Efes'li Gökhan Şirin, ABD'li skorer Corry Higgins ile hem kısa hem uzun rotasyonunu güçlendiren Gaziantep takımı, grupta bizi en çok zorlayacak rakip olarak yorumlanabilir. Aziz Bekir yönetimindeki Torku Konya Selçuk Üniversitesi ise Sean Williams, Troy De Vies, Alesander Rasic gibi önemli yabancı oyuncuları ile dikkat çekiyor. Antrenör-yardımcı antrenör değişikliği yaparak, Türkiye basketbol tarihinde bir ilke imza atan Uşak Sportif ise geçtiğimiz sezonki çıkışını koruma amacında. Orhan Hacıyeva, Warren, Carter, Zupan gibi önemli skorerlerini kaybetmeyen Uşak takımı, eski oyuncumuz Sertaç Şanlı'yı da uzun rotasyonuna dahil etmiş durumda. Bir diğer önemli transferleri ise eski KSK'lı Buckner ve NBA Summer League'de New Orleans Pelicans forması giyen Courtney Fells.

A Grubu maç programı şu şekilde:
5 Ekim Pazar
14.00 Torku Konya Selçuk Üniv. - Galatasaray Liv Hospital

6 Ekim Pazartesi
18.00 Galatasaray Liv Hospital - RH Gaziantep

7 Ekim Salı
21.00 Uşak Sportif - Galatasaray Liv Hospital

Maçlar Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü Spor Salonu'nda oynayacak ve A Spor'dan canlı yayınlanacak. FCN Blog ekibi olarak Galatasaray Liv Hospital Spor Toto Türkiye Kupası macerasında başarılar dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0