BVL | Derbiyi kaybettik..

Bayanlar Voleybol Ligi'nde ikinci hafta geride kalırken takımımız Galatasaray Daikin, sezonun en önemli maçında derbide Fenerbahçe'ye 0-3 gibi olumsuz bir skorla mağlup olurken takımdaki servis karşılama ve hücumda olan zaafiyet birleşince mağlubiyet adeta Fenerbahçe'ye hediye edildi. Bu sonuçla takımımız ikinci haftada ilk mağlubiyetini almış oldu.

Hafta içi blog ve sosyal hesaplarımızda da duyurduğumuz maça son yıllarda hem voleybol hem derbi maçlarına nazaran ilgi çok daha fazlaydı. İyi bir taraftar desteğini arkasına alan takımımız oyunda o kadar iyi değildi. Maça 0-4'lük seri ile başlayan Fenerbahçe, ilk teknik molaya da 4-8 önde girdi. Teknik moladan sonra oyununa artı katamayan takımımız ikinci teknik molaya 10-16 geride girdi. Aradaki farkı kapatmayı başaramayan ve etkisiz oyununu sürdüren Galatasaray Daikin, ilk seti 19-25 kaybetmiş oldu.

İkinci sete daha istekli başlasak da, hatalarımız dikkat çekti. 6-4 öndeyken verdiğimiz seride 6-10 mağlup duruma düştük. İkinci teknik molaya 13-16 geride giren takımımız moladan sonra toparlanamadı ve 16-21'lik skorla fark biraz daha açıldı. Setin sonunda oyuna ortak olan takımımız Meijners'in sayısı ile set sayısı şansı yakaladı fakat değerlendiremedi. Kim'in 3 sayısına karşı koyamayan takımımız ikinci seti 25-27 kaybetti.

Takım ve taraftarın oyundan koptuğu üçüncü sette seriler kendini gösterdi. Oyun olarak hiçbir varlık gösteremediğimiz seti 13-25 kaybetmiş olduk. Takımımızda Bosetti ve Meijners 11'er sayıyla oynarken, Nadia Centoni 10 sayıyla oynadı. Fakat Centoni %27'lik hücum yüzdesiyle oldukça verimsiz oynadı diyebiliriz. Ayrıca Fenerbahçe'nin %39'luk mükemmel servis karşılama oranına nazaran bizim %30'luk oranımız bu konuda oldukça kötü kaldığımızı gösteriyor. Hücumda da Fenerbahçe %48'lik yüzde ile oynarken takımımız %34'te kaldı. Bu oranlar da farkı belirleyen faktörler oldu. Galatasaray 89 hücum yaparken Fenerbahçe toplam 77 hücumla oynadı, bu çok can alıcı bir istatistik.

Her şeye rağmen takımımızın bu maçta taraftar tarafından biraz da olsa ilgi çekmesi oldukça güzel. Takımımız ligin en genç yaş ortalamasına sahip takımlardan, bunu hatırlatalım. Bu genç kadro mücadele ediyor, bütçe olarak rakiplerinin oldukça gerisinde olmasına rağmen kafa tutmaya çalışıyor. Fakat henüz büyük maçlara gücümüz yetmiyor. Umarım ligde haftalar ilerledikçe o da olacaktır. Bayanlar Voleybol Ligi'nde 3. hafta maçları hafta içi oynanıyor. Takımımız 4 Kasım Salı günü saat 17:00'de Beşiktaş deplasmanında ter dökecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0