EVL | Halkbank karşısında direnemedik..

Erkekler Voleybol Ligi'nin dördüncü hafta maçında Filenin Aslanları, Burhan Felek Spor Salonu'nda geçtiğimiz senenin şampiyonu Halkbank Spor Kulübü'nü ağırladı. Son şampiyon karşısında oldukça mücadeleci bir oyun sergileyen takımımız setleri önde götürdüğü maçta tecrübesizliğinin kurbanı oldu ve maçı 0-3 mağlup bitirdi.

Maç karşılıklı sayılar ile başladı ve ilk teknik mola 7-8 Halkbank üstünlüğü ile geçildi. İlk teknik moladan sonra da karşılıklı sayıların devam ettiği maçta takımımız mücadeleci bir oyun sergileyerek Halkbank'a diş geçirmeye çalıştı. İkinci molaya da 15-16 giren takımımız moladan sonra da oyununu korudu. Setin sonlarına doğru Baranek'in sayılarıyla üstünlüğü ele alan Galatasaray FXTCR bu noktadan sonra üç sayılık bir seri verdi ve ilk seti 23-25 kaybetti.

İkinci sete oldukça etkili başlayan takımımız ikinci teknik molaya kadar 16-8 üstünlüğü yakaladı. Bu noktadan sonra Halkbank oldukça etkili bir oyun ortaya koydu ve takımımı buna engel olamadı. Skor 19-18'e gelse de takımımız toparlandı 24-20'lik skor avantajını yakaladı. Halkbank bu noktadan sonra tekrar bir seri yakaladı ve skoru 25-26'ya getirerek set sayısı atma hakkı kazandı. Bu noktadan sonra iki taraf da uzun süre iki farkı yakalayamadı ve oldukça mücadele dolu seti maalesef Halkbank 37-39 kazandı.

Yine karşılıklı sayılarla geçen üçüncü sette takımımız ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Karşılıklı sayılar devam ederken setin sonunda nefesimiz yine yetmedi ve 22-25 ile seti, 0-3'lük skorla da maçı kaybettik. Takımımızda Filip Rejlek 19 sayısı ile maçın en skorer oyuncusu olurken Kamil Baranek 14, İbrahim Emet 11, Samu Tuia ise 9 sayı ile oynadılar. Takımımızda 5 ace sayısı dikkat çekerken %38 mükemmel servis karşılama ise bu konuda Halkbank'a karşı önemli bir üstünlük kurduk. Mükemmel hücumda Halkbank'a karşı geriye düşerken bloklarda ise 13-13 eşitlik vardı.

Takımımızın mücadeleci oyunu oldukça sevindirici bir gelişme. Fakat henüz büyük maçlarda yeniden yapılanmanın verdiği yenilik ve tecrübesizlik baş gösteriyor. Eminim ki ilerleyen haftalarda takımda taşlar yerine oturacaktır. Bu takım iyi olacak, bu gözüküyor. Erkekler Voleybol Ligi'nin beşinci hafta maçında takımımız 9 Kasım Pazar günü saat 14:00'te Fenerbahçe deplasmanında sahaya çıkacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0