CEV Challenge Cup | Aslanlar son 16 takım arasında!

Geçtiğimiz sezon Avrupa düzeyinde en üst lig olan Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden takımımız Galatasaray FXTCR bu yıl bu organizasyonun iki altı olan CEV Challenge Cup turnuvasında 32'li turda Finlandiya'nın Hurrikaani Loimaa takımı ile eşleşmişti. Ayağın ilk maçında deplasmanda Loimaa'yı 2-3 geçen takımımız rövanş maçında Burhan Felek'te Fin ekibine set vermedi ve 16'lı tura yükselmiş oldu.

Kaptan Selçuk, İbrahim Emet, İbrahim Akşeker, Tuia, Filip, Kamil, liberolar Mehmet ve Onurcan’la maça iyi bir başlangıç yaptık (4-1). Kalite farkının bariz belli olduğu takımımız ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Teknik moladan sonra temposunu koruyan takım setin ikinci bölümünde de farkı açmaya devam etti ve ikinci teknik molaya 16-8 önde girdi. Takımımız ikinci moladan sonra da hızını kesmeyince seti 11 sayı fark ile 25-14 kazanmış oldu.

İkinci set Fin ekibi oyunu dengelemiş biçimde başladı. Fakat ilk teknik molaya girerken üstünlük yakaladık (8-6). Loimaa takımı 9-9'da eşitliği yakalasa da bu noktadan sonra hem savunmada hem hücumda aksadı ve fark birden açıldı. İkinci teknik molaya 16-9 üstünlüğümüz ile girildi. Setin son bölümünde hatalarımızı iyi değerlendiren Fin ekibi farkı kapatmaya çalıştı ama Galatasaray FXTCR fazla uzatmayarak seti 25-21 kazanmasını bildi.

Loimaa üçüncü sete istekli başladı ve ilk teknik molaya 7-8 önde girdi. Filip'in servisleri dengeleri bozdu. Üstünlüğünü korumaya çalışan takımımız ikinci teknik molaya 16-13 önde girmeyi başardı. Bu noktadan sonra kontrolü kaptırmayan takımımız seti 25-18, maçı da 3-0 kazanarak CEV Challenge Cup'ta 16'lı tura yükselmiş oldu. Tuia 13 sayı ile oynarken Filip Rejlek 12, İbrahim Emet ise 10 sayı ile oynadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0