TBL | Ülker Arena ruhsuzluğu..

Türkiye Basketbol Ligi 6. haftasında erkek takımımız Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker'le karşı karşıya geldi. Ezeli rakibine Ülker Arena'da konuk olan Galatasaray Liv Hospital, maçın başından sonuna kadar geriden geldiği maçı 85-74 kaybetti. Takımımız sadece maçı değil, sezona iyi başlayan Sırp forvet Vladimir Micov'u da kaybetti.

Maça klasik beşimiz Carlos Arroyo, Sinan Güler, Vladimir Micov, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir ile başladı. İlk dakikalarda rakibine pota altında karşı koyamayan takımımız, Oğuz Savaş'ı durdurmakta güçlük çekti. Ergin Ataman'ın aldığı erken mola sonrası iyi bir dönüş yapan ve skora ortak olan takımımız ilk periyodu 20-17 geride kapattı. İkinci periyotta benchteki oyuncularını sahaya süren Ataman, Vladimir Micov hariç starter oyuncularını kenara aldı. Furkan Aldemir - Nathan Jawai değişikliği ise, hiç istemediğimiz bir sonun başlangıcıydı. Ne hücumda ne de savunmada zararı katkısından fazla olan Avustralyalı uzun, oyundan çıkasıya kadar rakibin farkı 18'e kadar çıkarmasına sebep oldu. Rezil maçlarına bir yenisini daha ekledikten sonra bu duruma son vermemiz de çok iyi oldu. (Jawai ile yollar ayrıldı.) Oyuna giren oyuncularımızdan sadece Jawai kötü değildi. Ender Arslan ve Pietro Aradori guard ikilisi de istenilenin çok aksine performans sergilediler. Geniş bir guard rotasyonuna sahip Fenerbahçe Ülker, Andrew Goudelock, Ricky Hickman, Bogdan Bogdanovic, Melih Mahmutoğlu ve Kenan Sipahi dahil bütün kısa oyuncularını kullandı. Ender Arslan'dan istenilen verimi alamadığımız için Carlos Arroyo'yu maç boyu bu oyuncuların kucağına attık. Gördüğü sert savunmaya rağmen şapkadan tavşan çıkarmayı başaran Arroyo, maçı 15 sayı ile tamamladı. Uzun rotasyonunda ise Nemanja Bjelica ile fark yaratan rakibimiz, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir savunmasında başarılı oldu. Her ne kadar Erceg 18 sayı ile maçı tamamlasa da yaptığı top kayıpları ve boşa harcadığı hücumlar ile rakibe çok sayıda fast-break skoru sağladı. 18 attıysa 30 yedirdi diyebiliriz. Maçın sonlarına doğru Furkan Aldemir ve Kerem Gönlüm ile pota altındaki madeni bulsak da, artık her şey için çok geçti. Sırp ekolünün yeni starları Bogdan Bogdanovic ve Nemanja Bjelica maça damgasını vurdu.

Micov'un da sakatlanmasıyla rotasyonumuz iyice daraldı. Jawai'nin ayrılmasıyla yeni bir uzun transferi gündemde. Bu ismin kim olacağı merak konusu, ama nasıl tarzda bir uzun olacağı net bir şekilde belli. Oversize, atletik, savunma yönü baskın ve mücadeleci bir pivot. Bu özelliklerde çok sayıda pivot var ve bu uzunların kalitesini belirleyen yegane özellik hücum opsiyonları. Açıkçası durumun aciliyeti sebebiyle hücum kalitesi çok fazla önem arz etmiyor. Zaten Carlos Arroyo'nun olduğu bir takımda düz uzunlar bile ikili oyun sayesinde skorer olma imkanına sahip. Savunmada pis iş yapsın, pota altını karartsın ve ribaund dominantlığı olsun bizim için iş görür. Nolan Smith'in gönderilmesi ve Vladimir Micov'un sakatlanmasıyla da oyuna yön verebilecek, oyun zekası yüksek ve tempoyu iyi ayarlamayı kotaran bir oyuncuya da ihtiyacımız olacak. Micov çok özel bir oyuncu. Forvet olmasına rağmen guard gibi oynayabilme özelliğine sahip. Şu anda o kalibrede bir point forward bulmamız zor, bu yüzden daha çok guard alternatiflerine yöneleceğimizi düşünüyorum. Carlos Arroyo ile beraber oynama ihtimalini de düşünürsek bu oyuncu combo-guard özelliklerine sahip olmalı. Atletik, güçlü drive eden ve ball-handling yeteneği olan bir kısa oyuncudan bahsediyorum. Bu iki oyuncu transferinden sonra sezona çok daha farklı ve iyimser bir gözle bakacağız. Ama şu anki durum, tek kelimeyle vahim..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0