CEV Cup | Le Cannet'e set vermiyoruz!

İki sezonluk Cev Şampiyonlar Ligi macerasında ilk sezonunda Final Four'a ev sahipliği yapıp üzücü bir şekilde dördüncü olan bayan voleybol takımımız Galatasaray Daikin, ikinci sezonunda da Cannes'a elenip erken veda etmişti. Bu sezon bir alt kupa Cev Cup'ta mücadele eden takımımız ilk maçında dün Fransa'nın Le Cannet ekibini Burhan Felek Spor Salonu'nda ağırladı. Centoni'nin oynamadığı maçta iyi performans sergileyen bayanlar 3-0 galip gelerek Avrupa macerasına iyi başlamış oldu.

Esasında bu kupaya çok da uzak değiliz. Şöyle ki, 3 sezon önce Dragan Nesic antrenörlüğünde bu kupada final oynayan Galatasaray Daikin, ikili final ayağında Yamamay Busto takımına boyun eğmiş, kupayı kıl payı kaçırmıştı. Bu sezon, o sezondan çok daha başarılı bir kadro çekirdeği ve çok daha mücadeleci bir takımımız varve bu sezon kupa hedefi çok da imkansız görünmüyor.

 Maça Çanakkale maçında sakatlanan Nadia Centoni'den yoksun Meijners, Gamze, Ezgi, Bosetti, Aslı, Melis ve libero Nihan ile maça başlayan takımımız ilk teknik molaya 4 sayı farkla 8-4 önde girmesine rağmen setin ikinci bölümünde temposunu düşürdü ve ikinci teknik molaya girerken üstünlüğünü rakibine verdi; 15-16. Bu bölümden sonra daha etkili oynayan takımımız Aslı'nın servis serisi sayesinde seti 25-21 kazanmayı başardı.

İkinci setin ilk sayılarında Le Cannet üstünlük kursa da Galatasaray ilk teknik molaya girerken rakibine daha fazla izin vermedi ve üstünlüğü eline geçirdi; 8-7. İlk teknik moladan sonra farkı bir iki sayı daha açan takımımız ikinci teknik molaya girerken o farkı kaybetti ve yine tek sayılık fark ile moladan çıktı. Meijners'in etkili servisleri ile temposunu düşürmeyen ve rakibini hataya zorlayan Galatasaray Daikin setin son bölümünde yine üstün oynayan taraf oldu ve seti 25-20 kazandı.

Son sete oldukça iyi başlayıp seriler yakalayan takımımız ilk teknik molaya 8-2 önde girdi. Oyundaki hakimiyeti ve farkı koruyarak ilerliyorduk fakat bir ara hücumda olumsuz performansımız skora yansıdı ve Le Cannet farkı az da olsa eritti. Fakat Fransız ekibine daha fazla fırsat vermeyen bayan takımımız seti 25-21, maçı da 3-0 kazanarak bu sezonki Avrupa macerasına oldukça iyi başlamış oldu.

Hollandalı oyuncumuz Floortje Meijners'in oldukça etkili servis attığı ve hücumda da yine iyi oynadığı maçın en skorer oyuncusu olması kaçınılmaz oldu. Meijners 23 sayı ile galibiyette büyük pay sahibi oldu. Centoni'nin yokluğunda forma şansı bulan Ezgi 11, Bosetti ve Aslı ise 8'er sayıları ile katkıda bulundular. Takımımız 7 blok ile biraz etkisiz kalsa da bulduğu 7 ace oldukça önem taşıyor.

Antrenörümüz Massimo Barbolini'ye bir eleştiri getireceğim. Barboli burada üçüncü sezonuna başladı ve belki de en çok eleştirildiği noktayı ısrarla devam ettiriyor. Barbolini'nin bazı takıntıları var ve bunlardan vazgeçemiyor. Geçtiğimiz iki sezon bu takıntı orta oyuncu Sinem idi. Bu sezo Sinem gitti, Ayşe Melis Gürkaynak geldi. Fakat Melis'in hücumda ve savunmada sezon başından beri olan etkisiz oyununa rağmen Massimo bu oyuncuda ısrar etmeye devam ediyor. Kenarda geçen sezon Yeşilyurt forması ile oldukça başarılı bir sezon geçiren Özgenur'u hiç kullanmayan Barbolini'nin bu ısrarının altında ne yatıyor bilemiyorum. Fakat Özgenur daha 21 yaşında ve oynadıkça Aslı ile beraber bu ligin üstünde performans sergileyeceklerine eminim. Umarım Massimo bu hatasından bir an önce döner ve Özgenur'a daha fazla şans verir.

Takımımız iyi bir galibiyet aldı, bu maçın rövanşı Fransa'nın Cannet Rochevill kentinde Gymnase Maillan Le Cannet’de, 26 Kasım 2014, Çarşamba günü Fransa saati ile 20.00’de oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0