EVL | Aslan derbide kükredi!

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nin 5. haftasında, haftanın maçında takımımız Galatasaray FXTCR, Burhan Felek Spor Salonu'nda Fenerbahçe'ye konuk oldu. Sezona yeniden yapılanma ile başlayan ve menajer koltuğuna eski kaptanımız Sinan Cem Tanık'ı getiren Galatasaray sezon başından beri oldukça etkili ve mücadeleci bir oyun sergiliyordu. Bu oyununun meyvesi de 1-3'lük Fenerbahçe galibiyeti ile alınmış oldu, arkası da muhakkak gelecek.

Önce biraz maça bakalım. Maça kaptan Selçuk, İbrahim Emet, İbrahim Akşeker, Kamil, Filip, Tuia ve libero Mehmet’le başladık. Maçın henüz başında oyun başa baş giderken Fenerbahçe'nin 3 sayılık bir seri yakalaması mola almamıza sebebiyet verdi. Moladan etkili dönen takım arayı kapattı ve teknik molaya 7-8 önde girmeyi başardı. Selçuk'un tekli blokta başarılı olması oldukça güzel bir hamleydi ve Selçuk'un nasıl bir oyun ortaya koyacağının habercisi gibiydi. Kamil Baranek hücumda etkili olunca fark açıldı ve Galatasaray FXTCR ikinci teknik molaya da 11-16 önde girdi. Moladan sonra temposunda düşüklük yaşayan takımımız setin sonuna doğru farkın kapanmasına engel olamasa da Baranek'in hücumu ile seti 23-25 galip bitirmeyi başardı.

Hemen hemen ilk setin kopyası olan ikinci sete yie geride başlayıp Fenerbahçe'yi çabuk yakaladık. Teknik molaya yine ilk setteki gibi 7-8 önde girdik. Tempoyu hiç düşürmeyip top yere düşene kadar mücadelesini veren takımımız ikinci teknik molaya da 13-16 önde girdi. Setin sonuna doğru oyuna giren Boğaçhan iyi bir servis turu yakalayınca fark da açıldı ve seti 18-25 bitirdik.

Harika geçen üçüncü setin ilk teknik molasına 7-8 önde girmeyi başardık. Fakat Fenerbahçe bu sette ilk iki setten daha etkili bir oyun sergiledi. İkinci bölümde üstünlüğü rakibimize verdik. Fenerbahçe teknik molaya 18-17 önde girdi. Rakibimizi skor 20-20 iken yakaladık. Skor 24-24 iken Samuel Tuia risk aldı ve servisi kaçırdı. Bu hatayı affetmeyen Fenerbahçe bir sonraki sayıyı da bırakmadı ve setlerde durumu 1-2 yaptı.

Ve son set, Tuia ve Baranek'in çok iyi çalıştığı; Selçuk'un da etkili oynadığı son sette ilk ve ikinci teknik molalara önde giren taraf bizdik. Skor 14-20 oldu ve fark 6'ya çıktı. Maçı koparıyoruz derken Fenerbahçe geri döndü ve 20-22'de farkı 2'ye kadar indirdi. Antrenörümüz Gulinelli molayı alınca mola dönüşü takımımız yeniden canlandı ve bir süprize izin vermedi. Seti 22-25, maçı da 1-3 kazandık.

Takım olarak 18 blokluk müthiş bir performans sergiledik. %51'lik top öldürme oranımızla Fenerbahçe'ye oranla daha iyi hücum eden takımımız 4 ace sayısı alabildi. Bireysel performanslarda Kamil Baranek 20 sayısı ile öne çıkıyor. Baranek gerçekten çok efektif oynadı, hücumları çok başarılıydı. Rejlek ve Tuia 15'er sayı, İbrahim Emet de 9 sayı ile oynadı. Maçın yıldızını ise sona sakladım, kaptan Selçuk Keskin. Selçuk bu genç takımın yöneticisi, mükemmel oynadı ve tecrübesini gösterdi. İnanılmaz bir şekilde 8 blok yaptı. Fenerbahçe'nin 10 blok yaptığını düşündüğümüzde Selçuk blokta rakip takımla kafa kafaya oynamış. Şüphesiz galibiyette en büyük pay kaptanın.

Takımımız bu sonuçla puanını 9'a çıkardı ve Fenerbahçe ile puan farkını eşitlemiş oldu. İlk iki sırada 15'er puanla bulunan Arkas ve Halkbank'ın arkasından geliyoruz. Sıralamamız Fenerbahçe'nin de arkasında 4. Fakat takım çok iyi yolda gidiyor. Dengi veya alt düzeyi takımlara karşı oldukça başarılı oynayan takımımız büyük takımlar karşısında sorun yaşayabilir diyorduk. Ki Halkbank karşısında öyle oldu. Fakat Ivan Miljkovic gibi önemli bir eksiğin olduğu Fenerbahçe'yi bu şekilde yakalamışken yenmeden olmazdı. Filenin Aslanları çok iyi bir iş çıkardı. Ve bu gidişin sonu oldukça iyi görünüyor çünkü hem hücumda hem savunmada oldukça istekli ve mücadeleci oynuyoruz. Bir nüans daha var o da Gulinelli. Molaları yerinde alıyor, takımı moladan inanılmaz derecede canlı gönderiyor. Fenerbahçe maçında bunu gördük.

Galatasaray FXTCR, Erkekler Voleybol Ligi'nin 6. hafta maçında 16 Kasım Pazar günü saat 13:00'de Ziraat Bankası'nı Burhan Felek Spor Salonu'nda ağırlayacak. Bu enerjik ve armanın hakkını veren takım, imkanı olan herkesi kendilerini desteklemeye bekliyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0