ELW | İpekçi'de ikinci hüsran..

Euroleague Women A Grubu 2. maçında takımımız Galatasaray Odeabank kendi evinde Slovak temsilcisi Good Angels Kösice'yi ağırladı. Başından sonuna kadar heyecan içinde geçen maçta takımımız rakibine 67-68 yenildi ve kendi evindeki 2. Euroleague mağlubiyetini aldı. Lisans sorunu nedeniyle Sancho Lyttle bu maçta da forma giyemedi.

Maça Nuria Martinez, Queralt Casas, Bahar Öztürk, Jelena Dubljevic ve Kelsey Bone beşiyle başlayan takımımız, İspanyol guard Queralt Casas'ın sayılarıyla ilk dakikaları domine etti. Genç guard zaman zaman böyle sivrilen performanslar sergiliyor. Takımdaki en enerjik oyuncularından biri ama bana kalırsa geçen sezon Euroleague şampiyonu olmuş takımın oyuncusu değil. En azından ilk beş başlayacak oyuncusu değil. İlk çeyreğin son dakikalarında Nevriye Yılmaz'ın oyuna girmesiyle hücumda daha derli toplu oynamaya ve sayılar bulmaya başladık. Nevriye takımımız adına maçın en skorer ismi oldu(19) ve oynamadığı maçlardan sonra ne kadar değerli olduğunu bu maçta bir kez daha görmüş olduk. Jelena Dubljevic ve Nevriye ile maç boyu rakip pota altını -özellikle hücumda- domine ettik diyebilirim. Bir de buraya Sancho Lyttle eklenecek ki o zaman çok daha agresif bir uzun rotasyonumuz olacak. İkinci çeyrekte Nevriye'nin skor opsiyonlarından yararlanmaya devam ettik. Maçın kilidini pota altını kullanarak açtık. Ama kısa oyuncu katkısı olmadan Good Angels Kösice'yi yenmek biraz zor olurdu. Queralt Casas'a yardımcı olacak en etkili kısamız kuşkusuz Nuria Martinez. 13 sayı 4 asistle oynayan İspanyol oyun kurucu, kendisinden beklenileni verdi. Dubljevic, Nevriye, Nuria ve Casas'tan çift haneli skor katkısı almayı başardık. Bu bir maçı kazanmak için yeterli bir veri olarak gözüküyor ancak geri kalan oyuncularımızdan aldığımız skor katkısı sadece 10. Bahar Öztürk veya Kelsey Bone işin hücum kısmında gününde olsaydı maçı çok rahat kazanabilirdik. Maçın sonlarına doğru kritik bir hakem hatası zaten maçın tüm dengesini bozdu. Maçı buralara getirmeden, çok daha rahat kazanmamızı beklerken; rehavete kapılmışçasına ikidir kendi evimizde körü körüne maç veriyoruz. Seyirci desteğinin fazla olmaması bir bahane olmamalı. Kendi sahanda, kendi şehrindeki iki maçı ard arda son EL şampiyonu kaybetmemeli. Geçtiğimiz sezonki kadroyla bu sezonki kadro arasında fark olduğu da açık. Alba Torrens'in yerine Bahar Öztürk, Shavonte Zellous'în yerine genç Queralt Casas oynuyor. Kadro mühendisliğinde çok net hatalar yapıldığı aşikâr. Sancho'nun oynamasıyla bazı şeyler elbette ki değişir ama 2-3 rotasyonumuz EL'de iyi işler yapacak kalitede değil. Alba Torrens ve Shavonte'nin varlığı geçen sezon yetiyordu. Ama bu sezon genç Casas ve istikrarsız skorer Barbara'nın eline bakıyoruz. Umarım sezon sonunda bayan takımımız beni yanıltır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0