TBL | Konya'da kalite farkı..

Türkiye Basketbol Ligi'nin 4. haftasında takımımız Galatasaray Liv Hospital deplasmanda Torku Konyaspor'a konuk oldu. Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar üstünlüğümüzde geçen maçı takımımız 84-91 kazandı. Son iki maçtır harikalar yaratan Zoran Erceg attığı 26 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.


Maça klasik beşimiz Carlos Arroyo, Sinan Güler, Vladimir Micov, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle başladık. İlk dakikalarda iki takımda savunma sertliklerini ayarlayamadılar ve kolay atışlar buldular. İlk çeyrekte skorer kimlikli oyuncularımızın yarattığı farkla üstün tamamladık. Maçtaki fark ikinci çeyrekte başladı. Sırp 4 numara Zoran Erceg'ten bulduğumuz üç sayılık isabetlerle skorumuzu yükselttik. Vladimir Micov ve Carlos Arroyo'nun hücumu iyi yönlendirmeleriyle fark iyice açıldı. İlk yarı 19 sayı fark ile bitmişken ikinci yarı hücumda daha farklı bir Torku Konyaspor izledik. Farkı 10 sayılara kadar indirmeyi başardılar fakat son Dünya Kupası'nın formda oyuncusu Sinan Güler devreye girdi. Oyunun her iki tarafındaki dinamizmiyle takımı taşıyan milli guard, farkın kapanmasına engel olan hamlelerde bulundu ve son periyoda 69-53 girdik. Son periyotta daha da hırslanan ev sahibi takım, farkı iyice azalttı ve agresif savunmayla hücum tempomuzu yavaşlattı. Maçın son dakikalarına doğru maç ortaya geldi ve hücumda her zaman olduğu gibi topu Carlos Arroyo'ya emanet ettik. Hücumda doğru tercihlerde bulunmamızı sağlayan tecrübeli oyun kurucu, attığı faul atışlarında da hata yapmadı. Bu maçta hiçbir oyuncumuz faul atışı kaçırmadı ve uzun bir aradan sonra faul atışlarında %100 isabet elde ettik. Bu çok sevindirici bir haber. Her maç böyle olmasını bekleyemeyiz tabii ama özellikle Euroleague maçlarında kritik dakikalarda faul atışı kaçırmamanın önemi çok büyük. Bu başarı, hata riskini daha kritik maçlarda da azaltabileceğimizin bir göstergesi. Maçı 84-91 kazanmış olsak da istediğimiz savunma direncini sağlayamamamız ve oyundan çok çabuk kopmamız endişe uyandıran sebeplerden birkaçı. Geçtiğimiz Kutxa deplasmanında da farkı açmışken bir anda oyundan düşmemiz maçı İspanyol temsilcisi lehinde sonuçlandırmıştı. Hücumda sıkıntımız yok, sorun savunma direncimizi uzun sürelere yayamamamız. Euroleague maçı oynaya oynaya bu sorunu çözebiliriz, umarım çözme zamanımız bize çok şey kaybettirmez.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0