ELW | Sultanlar İpekçi'de Mağlup..


Euroleague Women organizasyonu ilk maçında kadın takımımız Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi'de Fransız ekibi BLMA'yı konuk etti. Maç boyu skor üstünlüğünü rakibine bırakan Sarayın Sultanları, kendi evinde 59-66 mağlup oldu. Takımımızda Kelsey Bone'un 21 sayılık performansı mağlubiyeti önlemeye engel olamadı. Maça damga vuran oyuncu ise kuşkusuz 30 sayı 12 ribaundla oynayan Valeriane Ayayi oldu.



Maça Nuria Martinez, Queralt Casas, Bahar Öztürk, Bahar Çağlar ve Kelsey Bone beşiyle başladık. İki takımın da kaçırdığı boş atışlar sonucuyla maçın ilk çeyreğinde uzun süre sayı olmadı. 4 dakika sonunda rakip takım orta mesafe şutları isabete çevirdi skoru lehine aldı. İlk çeyreğin sonlarında Bahar Öztürk ile karşılık veren temsilcimiz, 2 sayı farkla ilk periyodu geride bitirdi. İkinci periyoda Jelena Dubljevic ve Queralt Casas ile etkili olan takımımız, rakip takım skoreri Ayayi'yi durduramadı. Maçı 30 sayı ile tamamlayan Ayayi, 12 ribaundu da istatistik hanesine yazdırdı. İkinci devre yine rakibini skor olarak takip etmeye çalışan Galatasaray Odeabank, Kelsey Bone'un pota altı bitiriciliği dışında skor beklediği oyuncularından istediği sayıları bulamadı. Maçın sonuna kadar rakibini geriden takip eden takımımız, kötü hücum performansı sebebiyle kritik dakikalarda gerekli hamleleri yapamadı ve maçı Fransız ekibine hediye etti. Maçı çift hanelerde bitiren sadece iki oyuncumuz var: Kelsey Bone(21), Casas(10).  Fransız skorer Ayayi nerdeyse bu iki oyuncumuz kadar sayı atmış. BLMA kadro kalitesi olarak bizim kadar iyi değil, ama onlarda sorumluluk alıp maç kurtaran bir oyuncu var. BLMA bizim rakibimiz değil, hele kendi evimizde bizi yenecek kadar güçlü değiller. Bu kadar az skor olan bir maçta skorer kimlikli bir kısamızın olmayışı bizi maç boyunca can evimizden vurdu. Ne kadar iyi savunma yaparsak yapalım, takım olarak hücumda kötüyken sorumluluk alacak bir guardımızın olmaması maçı domine edemeyişimizin en büyük sebebiydi. Shavonte Zellous'ın gitmesinden sonra buraya bir kıtadışı transfer yapmadık. Geç olmadan takıma iyi-kötü bir kısa transferi yapmak ve uyum sürecini olabildiğince kısaltmak gerek. Geçtiğimiz sezon Ekaterinburg'taki Euroleague finalinde Shavonte'nin sorumluluk aldığı dakikaları, el üstü soktuğu şutları hatırlayalım. Finalde ezeli rakibimizi yenmemizdeki en büyük paylardan birinin onun olduğunu unutmayalım. Kadın basketbolunda, hücumda sıkıştığınız an skorer kimlik oyuncu hayat kurtarır. Shavonte bunun en güzel örneklerinden birini göstermişti. Bu maçta ise Fransa temsilcisine hayat öpücüğünü Valeriane Ayayi verdi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0