TBL | Sultanlar baştan sona..

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi beşinci haftasında Galatasaray Odeabank, evinde Mersin Büyükşehir Belediye ile karşılaştı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta Galatasaray Odeabank, Mersin ekibini 80-54 mağlup etti. Galatasaray Odeabank'ın genç yeteneği, İspanyol guard Queralt Casas attığı 22 sayı ile maça damgasını vurdu.

Maça Nuria Martinez, Queralt Casas, Şebnem Kimyacıoğlu, Sancho Lyttle ve Nevriye Yılmaz beşiyle başlayan takımımız, nihayet bu sezon tam kadroyla bir maça çıktı. Maçın ilk dakikalarında bu sezon ilk karşılaşmasına çıkan Sancho Lyttle sahne aldı. Boyalı alana indirilen toplarda Nevriye ve Sancho'yu etkili kullanan takımımız, ilk çeyrekte iç-dış dengesini iyi kurdu. Nuria Martinez ve Bahar Çağlar'ın da devreye girmesiyle ilk periyodu zor da olsa önde kapatmayı başardık. İkinci çeyreğin başında faul çizgisinden bulduğumuz atışlarla skor ürettik. Organize olamadığımız anlarda rakibimiz Michelle Snow önderliğinde 6-0'lık bir seriyle oyunu lehine çevirdi. Ekrem Memnun'un molası sonrası Kelsey Bone'u aktif kullanan takımımız, pota altı dominantlığıyla 12-4'lük bir seri yakaladı. İkinci çeyreğin sonlarına doğru Queralt Casas'ın da devreye girmesiyle oyunu iyice rahatlatan takımımız, ilk yarıyı 35-30 önde kapattı.

İkinci yarı başlar başlamaz agresif bir savunmayla parkeye çıkan Galatasaray Odeabank, sahada yer alan bütün oyuncularından skor katkısı almaya başladı. Üç buçuk dakika boyunca rakibine skor şansı tanımayan Sarayın Sultanları; üçüncü çeyreğin sonunda Nuria Martinez'in üçlüğüyle maçın kapılarını Mersin ekibine kapattı. Antrenman havasında geçen son çeyrekte farkı iyice açan Galatasaray Odeabank'ta Queralt Casas şov vardı. Direnci kırılan Mersin Büyükşehir Belediye'ye karşı penetre üzerinden sayılar üreten İspanyol guard, farkın açılmasındaki en büyük etkenlerden biriydi. Son çeyrekte oyun disiplininden kopmamamız önemliydi. Ekrem Memnun'un öğrencileri aman vermeden son topa kadar skor üretmeye devam etti ve maçı 80-54 kazandı. Takımımızdaki diğer skorer oyuncular ise 15 sayıyla Nevriye Yılmaz, 12 sayıyla Sancho Lyttle oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0