TBL | 'Yenilmez' Armada!

Cuma günkü destansı galibiyetin ardından Galatasaray Liv Hospital, ligin 7. haftasında ezeli rakibi Beşiktaş Integral Forex ile karşılaştı. Abdi İpekçi'de oynanan karşılaşmada rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen ve bir ara farkı 25 sayıya kadar çıkartan Galatasaray Liv Hospital oyunun son bölümlerinde yorgunluğun da etki etmesiyle 100-94 kazandı. Maçın fark yaratan oyuncusu 29 sayı ile yıldızlaşan Sinan Güler olurken, takım kaptanımız Carlos Arroyo mücadelenin üçüncü çeyreğinde ikinci teknik faulle diskalifiye oldu.

Maça Carlos Arroyo, Sinan Güler, Pietro Aradori, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle başladık. Kızılyıldız maçındaki performansından sapmadan devam Zoran Erceg, kısa sürede skorer olmayı yine başardı. Bu kez ona yardım eden bir oyuncumuz daha vardı: Sinan Güler. Turnike basketlerinin yanısıra üçlük atışlarıyla da güven veren milli guard, bana göre şu an ligin en iyi yerli oyuncusu. Rakibimizde ise Chris Lofton oyuna girdikten sonra bir hareketlenme oldu. Yayın gerisinden isabetleri ve orta mesafe şutlarıyla etkili olan skorer guard, Beşiktaş'ı oyunda tuttu. Antrenman havasında geçen maçın ilk çeyreği ezici üstünlüğümüz ile tamamlandı: 33-17. İkinci çeyreğin başında Pietro Aradori'nin oyuna ısınmasıyla skor alternatiflerini iyice genişleten takımımız, açtığı farkı korumayı başardı. Kerem Gönlüm'ün de oyuna girmesiyle ribaundlarda üstünlük kuran Galatasaray Liv Hospital, savunma zaafiyetlerini bir şekilde kapatmayı başardı. İkinci çeyreğin sonlarında Carlos Arroyo şov vardı. Yaptığı asistler var üçlük isabetleriyle devreye giren tecrübeli oyun kurucu ilk yarıyı takımımızın 21 sayı farkla kapatmasını sağladı. İkinci devre de aynı antrenman havasında süren maça hakem yönetimi damga vurdu. Carlos Arroyo'yu ikinci teknik faulden oyundan attıktan sonra olur olmaz fauller çalan hakemler, Beşiktaş'ı maça ortak etti. Son çeyrek ortalarında Nathan Jawai'nin oyuna girmesiyle etkili olan siyah-beyazlılar, farkı tek hanelere kadar indirdi. Beşiktaş'ın yeşeren umutlarına Pietro Aradori ve Sinan Güler'den bulduğumuz iki üçlükle noktayı koyduk. Sinan Güler'in maçın bitmesine saniyeler kala attığı turnikeyle 100 barajına ulaşan Galatasaray Liv Hospital, şartlar ne kadar zor olursa olsun Beşiktaş'tan çok daha iyi bir takım olduğunu gösterdi.

Kızılyıldız maçındaki yorgunluğun ardından çok daha zorlu bir maç bekliyordum. Fakat oyuncularımız sanki 2 uzatmalı maçtan çıkmamışlar gibi oynadılar. 37 yaşındaki Kerem 2.21'lik Marjanovic'le boğuşmamış, Sinan 45 dakika boyunca adam peşinden koşmamış, Carlos Arroyo 50 dakika sahada kalarak kariyer rekoru kırmamış gibiydi. Her ne kadar skor gücümüz bu maçı kazanmamızda etkili olsa da, Ahmet Kandemir'in Broekhoff'u 4 numarada oynatması tam bir faciaydı. Çok büyük risk aldı ve Zoran Erceg'in hücumuna yağ bal sürdü. Maçın yıldızı ise kuşkusuz Sinan Güler. Görevi benchten takıma enerji katmak, savunma yapmak olan bir oyuncudan; üçlük atan, skor bulan bir Manu Ginobili'ye evrildi. Bu takımdaki görev ve sorumlulukları çok daha arttı. Artık bu formda ilerlemek ve bizi şaşırtmaya devam etmek zorunda. Yukarıdaki paragrafta da dediğim gibi, şu an ligin en iyi yerli oyuncusu. Her maç fark yaratan bir Sinan Güler ile Galatasaray'ı seyretmek daha güzel! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0