BVL | Eczacıbaşı'na gücümüz yetmedi..

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nin 9. haftasında Galatasaray Daikin, Burhan Felek Spor Salonu'nda Eczacıbaşı Vitra'yı ağırladı. İlk setini alıp güzel bir başlangıç yaptığımız maçta devamını getiremeyip Eczacıbaşı'ndan puan dahi koparamadık ve maçı 1-3 kaybettik. İtalyan yıldızımız Nadia Centoni'nin 15 sayısı Eczacıbaşı karşısında puan almamıza yeterli olmadı. Bu sonuçla Fenerbahçe Grundig ve Nilüfer Belediyesi mağlubiyetlerinin ardından 9. maçımızda 3. mağlubiyetimizi almış olduk.

Maça iyi başlasak da Eczacıbaşı bu üstünlüğe fazla izin vermeyerek hemen öne geçti. İlk teknik molayı da 6-8 geride tamamladık. Moladan sonra hücumda fazla etkili olamayıp bloklara takılsak da ikinci teknik molaya yaklaşırken etkili hücumlar yapan Galatasaray Daikin öne geçti ve ikinci teknik moladan 16-14 üstünlükle çıktı. Setin son bölümünde etkili oyunumuza devam ediyoruz derken üst üste hatalar geldi ve Eczacıbaşı sayıları eşitledi. Fakat son bölümü iyi oynayan takımımız ilk seti kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayamadık ve rakip takım ilk teknik molaya 5-8 önde girdi. Eczacıbaşı seriler yakalayarak aradaki farkı iyice açtı. İkinci teknik molaya girerken fark 7'ye çıktı; 9-16. Fark setin son bölümünde 4'e inse de geri gelmemize izin vermeyen rakip takım ikinci seti 20-25 kazanarak durumu eşitledi.

Üçüncü sette rakip takım Eczacıbaşı etkili bir performans sergiledi, aksine takımımız da bir o kadar etkisizdi. İlk teknik molada 4 olan fark ikinci teknik molada 8'e çıktı. (4-8, 8-16) Pek varlık gösteremediğimz seti 10 sayı farkla 15-25 kaybettik ve Eczacıbaşı 1-2 öne geçti.

Başabaş mücadele ile başlayan dördüncü sette ilk teknik molaya 6-8 rakip takım üstünlüğü ile girildi. Savaşıp öne geçtiğimiz setin ikinci bölümünde kontrolü korumaya çalışıp ikinci teknik molaya 16-15 önde girdik. Fakat karşılıklı sayılarla geçen setin son bölümünde kontrolü kaybeden ekip Galatasaray Daikin oldu. 22-25 kaybettiğimiz setin sonucunda maçı da 1-3 kaybetmiş olduk. Böylece ligde 9. maçına çıkan bayan voleybol takımımız 3. mağlubiyetini almış oldu.

Nadia Centoni'nin 15, Floortje Meijners'in 14, Aslı Kalaç'ın ise 12 sayı üreterek etkili olmaya çalıştıkları maçın en dikkat çekici istatistiği kesinlikle blok sayıları. 4 blok sayısı üreterek oldukça vahim bir değerde kaldığımız maçta Eczacıbaşı'nın bizden 4 kat daha fazla blok sayısı alması maçın skorunda belirleyici bir etken oldu. %43 mükemmel servis karşılama yüzdemizin hakkını hücumda %38 ile oynayarak verememişiz açıkçası. Nilüfer Belediyesi mağlubiyetini bir kaza olarak görürsek hedef olarak belirlenen 3 maçın 2'sini kaybettik. Büyük takımlara karşı galibiyet alamama alışkanlığımız devam ediyor. Bakalım Vakıfbank karşısında ne yapacağız. 14 Aralık Pazar günü saat 16:00'da Vakıfbank ev sahipliğinde Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanacak mücadele ligin ilk yarısında bizim için oldukça önem taşıyan maçlardan biri. İlk yarı ise 20 Aralık Cumartesi saat 14:00'te İlbank'ı ağırlayacağımız mücadeleden sonra tamamlanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0