THY Euroleague | TOP16 kapısı daralıyor..

Turkish Airlines Euroleague 8. hafta D Grubu karşılaşmasında, Galatasaray Liv Hospital Laboral Kutxa'yı ağırladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçta takımımız İspanyol ekibine 89-82 mağlup oldu. İspanyol forvet Fernando San Emeterio'nun yıldızlaştığı maçta, 22 sayıyla oynayan Carlos Arroyo'nun top kayıpları maça damga vurdu. TOP16 şansını zora sokan Galatasaray Liv Hospital için Neptunas deplasmanı sezonun maçı konumuna geldi.

Maça Carlos Arroyo, Sinan Güler, Pietro Aradori, Zoran Erceg ve Ian Vougioukas beşiyle başladık. İlk dakikalarda topu boyalı alana indirerek skor ürettik. Bu bölümde Vougioukas attığı beş sayıyla skoru lehimize çevirdi. Sinan Güler'in içeri drive ederek bulduğu turnikelere Fernando San Emeterio 9 sayıyla cevap verdi. Aradori'nin savunma dezavantajını çok iyi kullanan İspanyol forvet, hem şut hem de penetre üzerinden sayılar buldu. Çeyrek bitiminde Ender Arslan'dan bulduğumuz üçlük skoru eşitledi. İkinci çeyrekte Carlos Arroyo ve Zoran Erceg gibi birincil skor alternatiflerimiz devreye girse de,savunma direncimizin sert olmaması ve rakip takımın hücumda formda gününde olması maçı bir türlü elimize alamamamıza neden oldu. Maçı 25 sayıyla tamamlayan San Emeterio'nun bu çeyrekte de etkin olması maçı dengelemeye yetti ve ikinci devreye 1 sayı geride girdik. İlk devrede devam eden dengeli skor dağılımı, bu çeyrekte de devam etti. İki takım da sözleşmiş gibi eşit sayıda skorlar bulmaya devam ediyordu. Ufak detaylar maçın skorunu belirleyecekti. İşte o detay olmasını beklediğimiz skor katkısı Kerem Gönlüm'den geldi. Oyunun her iki tarafında da enerjisi bitmek tükenmek bilmeyen tecrübeli uzun, 3. çeyrekte maça tutunmamızdaki en önemli faktörlerden biri oldu. Bulduğumuz skor seviyesi iyi olmasına rağmen rakibi bir türlü durdurmayı başaramadık. Sinan, Pocius, Gönlüm ve Young gibi bütün savunması iyi oyuncularımızı aynı anda oynattık; San Emeterio'nun skoruna yine engel olamadık. Kariyerinin en iyi maçlarından birini geçiren Fernando San Emeterio, Carlos Arroyo'nun yüksek skor katkısına en iyi cevabı verdi. Son çeyreğe iki sayı geride giren takımımız, maçın ortalarına doğru skoru eline almayı başardı. Maçın son anları nefesleri kesti. Kutxa koçunun Heurtel'i çıkarıp Perkins kumarını oynaması bizim alehimize bir sonuç verdi. Eski Beşiktaşlı guard Doron Perkins, önce Arroyo'dan top çaldı sonra da 5 sayılık kritik skor katkısıyla maçı İspanyol ekibine hediye etti. 22 sayı 3 asistle oynayan Carlos Arroyo; bir maçı daha taraftara hediye edecek derken, ondan hiç beklenmedik iki top kaybıyla sahneyi Doron Perkins'e bıraktı. Maçı 89-82 kazanan Laboral Kutxa, TOP16'yı garantiledi.

82 sayı bir maç kazanmaya yetecek bir skor bizim şartlarımızda bir takım için. Ama bu takım, kendi seyircisi önünde 89 sayı yememeli. Aldığımız bu mağlubiyetle TOP16 şansımız iyice azaldı. Dışarda Neptunas'ı mutlaka yenip, içerde Olympiakos'la şans arayacağız. Vladimir Micov'un iyi dönmesi hücum tarafında takımdaki çoğu şeyi düzeltebilir ama savunmadaki bariz kanat savunması zaafımız sezon başından beri sürmekte. Neptunas zayıf bir ekip de olsa seyircisi önünde çok iyi oynamaktalar. Euroleague'de sadece Olympiakos'a 4 sayıyla yenildiler.  Neptunas deplasmanı geçen sezonki Kuban deplasmanından farklı olmayacak, kim bilir belki yine bir Manuchar Markoishvili çıkar..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0