BVL | İlbank karşısında rahat galibiyet..

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nin ilk devresinin son hafta maçında ekibimiz Galatasaray Daikin, Burhan Felek Spor Salonu'nda Ankara ekiplerinden İlbank'ı ağırladı. 1 set kaybedip puan vermediğimiz maçta, kaybettiğimiz set hariç zorlanmayan kızlar böylece devre arasına galibiyetle girmiş oldu. Takımımızda Nadia Centoni 21 sayılık performansı ile maçın en skorer oyuncusu oldu.

Gamze, Meijners, Centoni, Aslı, Bosetti, Melis ve libero Nihan’la sahaya çıkan takımımız maça gayet rahat başladı. İlk teknik molaya 5 sayı fark açarak 8-3 önde girdik. Gamze'nin güzel servisleri ile fark 7'ye çıktı. İkinci teknik molaya da 16-10 önde girdik. Farkı daha da açan takımımız oldukça rahat olduğu seti 10 sayı farkla 25-15 kazandı.

İkinci set de tıpkı birinci set gibi rahat başladı. İlk teknik molaya 6 sayı farkla 8-2 önde girdik. Gamze'nin servis sayılarını bu sette de gördük ve fark daha da açılarak ikinci teknik molaya girilirken 9'a çıktı; 16-7. İlbank biraz tempoyu yükselterek farkı eritmeye çalışsa da buna izin vermeyen takımımız 7 blok sayısı ile oynadığı seti 8 sayı farkla 25-17 kazandı.

Üçüncü sete etkili başlayan taraf İlbank'tı ve buna reaksiyon gösteremedik. İlbank ilk molaya 3-8 önde girdi. Oyuncularımızın kötü performansı Massimo'yu oyuncu değişikliğine yöneltti ve setin ikinci bölümünde yedek oyuncularımız şans buldu. Gidişhat değişmedi ve ikinci teknik molaya 6 sayı geride 10-16 girildi. İlbank etkili servisleri ile farkı daha da açtı ve seti 15-25 kazanarak durumu 2-1 yaptı.

Son sette İlbank teknik molaya 6-8 önde girdi. Moladan sonra farkı koruyan İlbank takımımıza mola aldırdı. Moladan oldukça etkili dönen Galatasaray Daikin durumu lehine çevirmeyi başardı ve Özgenur'un blok sayısı ile ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Setin son bölümünü daha iyi oynayan takımımız seti 25-20, maçı da 3-1 kazanarak ilk devre maçlarını galibiyet ile kapatmış oldu.

Takımımızda İtalyan oyuncu Nadia Centoni 21 sayısı ile dikkat çekti. Floortje Meijners 18, Melis Gürkaynak 10 sayı ile oynadı. Takımımız 9 blok sayısı üretirken 11 de ace sayısı buldu. Böylece Galatasaray Daikin ilk devreyi 7 galibiyet 4 mağlubiyet ile 5. sırada tamamladı. İlk devresi sona eren Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nde Galatasaray Daikin, ikinci devrenin açılış maçında Yeşilyurt'u Burhan Felek Spor Salonu'nda ağırlayacak. Maç 11 Ocak Pazar günü saat 13:00'de.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0