CEV Cup | Olympiacos'a geçit yok!

Bu sezon Avrupa'nın ikinci büyük kupası CEV Cup organizasyonunda mücadele eden takımımız Galatasaray Daikin, son 8'li turuna kadar başarıyla yükselmeyi başarmıştı. Son 8'li turda Yunan ekibi Olympiakos ile eşleşen ekibimiz, bugün Burhan Felek Spor Salonu'nda kendi seyircisi önünde rakibini ağırladı. Kötü başladığımız maçta toparlanıp 3-1 galip gelmeyi bilen bayan takımımızda Floortje Meijners 25 sayısıyla maçın en skorer oyuncusu olmayı başardı.

Sahaya Gamze, Centoni, Meijners, Melis, Aslı, Bosetti, libero Nihan’la çıktık. Olympiakos maça iyi başlayarak 4 sayılık bir seri yakalayınca Massimo Barbolini molayı aldı. Mola dönüşünde çabuk toparlayıp öne dahi geçtik fakat hatalarımız sonucunda ilk teknik molaya 7-8 Olympiakos üstünlüğü ile girildi. Setin ikinci bölümünde defansta etkili olamayan takımımız istediği üstünlüğü bir türlü eline alamadı ve ikinci teknik molaya da bir sayı Olympiakos üstünlüğüyle girildi. Moladan sonra karşılıklı sayılar devam ederken kritik bir noktada gelen tartışmalı hakem kararı skora etki etti. Seti 23-25 kazanan Olympiakos maçtaki tek setini almış oldu.

İkinci sete üç sayılık seri ile girip bu sefer molayı biz aldırdık. İlk teknik molaya da 8-6 önde girdiğimiz sette başa baş mücadele yine kendini gösterdi. Üstünlüğümüzü koruyamadık ve ikinci teknik molaya bir sayılık fark ile 15-16 geride girdik. Başa baş devam eden oyunda Olympiakos üstünlüğünü Meijners'in servis sayıları kırdı. Seti 25-22 kazanan takımımız eşitliği de sağlamış oldu.

Üçüncü seti rahat bir üstünlükle açan takımımız bu farkları teknik molalarda da korudu. İlk teknik molasına 8-3 önde girdiğimiz setin ikinci teknik molasına da yine aynı üstünlükle 16-11 önde girdik. Son bölümü de iyi oynayıp farkı daha da açtık ve bu set 25-16 üstünlüğümüzle rahat bir şekilde bitmiş oldu.

Son set yine güzel bir mücadeleye sahne oldu. İlk teknik molaya 8-7 önde girdik. Mücadelenin eksik olmadığı sette bir sayılık fark korundu ve ikinci teknik mola 16-15 üstünlüğümüz ile geçildi. Son bölümde Olympiakos'un istekli oyununa karşı koyan ve rakibin öne geçmesine müsaade etmeyen Galatasaray Daikin seti 25-22, maçı da 3-1 kazandı. Maçta Meijners 25 sayısıyla galibiyette en büyük rolü oynadı. Nadia Centoni 19 sayı kaydederken genç orta oyuncumuz Aslı Kalaç 9 sayı ile oynadı.5'i Meijners'ten olmak üzere 7 ace bulan takımımız 11 blok sayısı üretti.

İlk maçta galip gelen Galatasaray Daikin rövanş mücadelesini 16 Aralık Salı günü Yunanistan'da oynayacak. Amaç deplasmanda da rakibi devirip çeyrek finale çıkmak. Bayan voleybol takımını bu sonuçla tebrik edelim, çeyrek final yolunda da başarılar dileyelim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0