STSL | Hücumun gücü..

Hafta ortasında Arsenal karşısında aldığı ağır mağlubiyetle Avrupa defterini hatırlanmamak üzere kapatan Galatasaray, ligin 13. haftasında Torku Konyaspor deplasmanında sahaya çıktı. Rakibi karşısında baştan sona rahat bir oyun ortaya koyan ve ofansif kadrosuyla bol bol hücum eden Galatasaray, yeşil-beyazlı rakibi karşısında deplasmandan 5-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı. Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Umut Bulut, Burak Yılmaz (2), Emre Çolak ve Hamit Altıntop'tan gelirken, karşılaşmada ortaya konulan oyun gelecek adına umut verici olmaya devam etti.

Geçtiğimiz hafta iç sahada oynanılan Akhisar Belediyesi karşılaşmasında sahaya sürdüğü ilk onbirde sadece tek değişiklik yapan Hamza Hamzaoğlu, cezası nedeniyle geçen hafta oynamayan Felipe Melo'yu kanat oyuncusu Bruma'nın yerine taktik tahtasına yazdı. Muslera, Telles - Semih - Chedjou - Sabri, Melo - Selçuk, Emre - Sneijder - Burak ve Umut onbiriyle sahaya çıkan Galatasaray, sezon başından bugüne görmeye alışkın olmadığımız hücum varyasyonlarıyla rakibinin üzerine gitti. Orta alanda defansa destek görevini Melo'ya veren Hamzaoğlu, takımı hücuma taşıma görevini de Selçuk'a teslim etmişti. Hücumda takımın beyni Wesley Sneijder ön alanda serbest oyuncu rolüne soyunurken, son haftalarda gösterdiği performansla alkış toplayan Emre'ye de hakettiği formayı verdi. Galatasaray orta alanda bu derece topa sahip olmayı bilen, bileklerine hakim ve geçişli bir düzenle birlikte oyunu tamamen Konyaspor'un yarı sahasına yıkmayı başardı. Aykut Kocaman'ın öğrencileri, her ne kadar etkili bir oyun ortaya koyamasa da ilk yarının ilk tehlikesi (5.dakika) ve son hücumu da (45. dakika) ev sahibine aitti. Rakibi karşısında hücumda oldukça çeşitli ve geçişli bir formasyonu sahaya süren Hamzaoğlu, sürdüğü ilk onbirdeki ofansif oyuncu sayısının fazla olmasının karşılığını da almayı başardı; 3-0. Rakibi karşısında devreyi üç farkla önde kapatan Galatasaray, kırkbeş dakikalık sekansa 6 net gol şansı sığdırmayı başardı. Sneijder'in başrol oynadığı iki pozisyon, Selçuk'un önalanda etkinlik kurarak yarattığı iki gol, kornerin devamında oluşan pozisyonda Umut'un golü ve tecrübeli oyuncunun maçın başında kaçırdığı gol. Rakibi karşısında bu kadar dominant, ofansif ve tempolu bir Galatasaray izlemeyeli çok olmuştu; ki takımın en süratli isimlerinden Bruma'nın yedek soyunduğunu belirtelim. Konyaspor savunma tandemini ve kurgusunu çok iyi oluşturamamış gibi görünüyor, ki savunmanın arkasına atılan her topa hareketlenerek çizgiye inecek bir Bruma ilk devrenin 5-0 gibi bir farkla kapanmasını da sağlayabilirdi. 

İkinci yarıda oyuna ağırlığını koyan taraf yine Hamzaoğlu'nu öğrencileri olurken, ev sahibi ekip 55'te tehlikeli bir pozisyondan yararlanamadı. İkinci yarının başında Hasan Kabze'nin altı pas üzerindeki sert vuruşunda Muslera topa hakim olurken, dönen hücumda müthiş organizasyonla topu ileriye taşıyan Galatasaray seyrettik. Sneijder'in tek pasında Melo'nun yarım dokunuşu, Emre'nin topu ileriye taşıması, Selçuk'un ceza sahasına girmeden sağdan bindiren Sabri'ye bırakması ve Sabri'nin tam kararında sertlikte orta ile altı pasta topu Burak'a kesmesi ve Burak'ın kafa vuruşuyla topun ağlarla buluşması. Devrede ilk 15 dakika dolmadan ilk golü bulan ve bu golden sadece 3 dakika sonra yine hızlı bir atakta Sneijder'in direkten dönen topunu tamamlayan Hamit, maçın bitimine yarım saat kala skoru belirledi: 5-0. Geriye kalan yarım saatte oyunun kontrolünü elden bırakmayan Galatasaray, rakibinin üzerine fazla gitmedi. Ev sahibi ekip Hasan Kabze ile iki kez kalemizi yoklarken, kariyerinin en kötü sezon başlangıcını yapan Fernando Muslera özgüvenle kalesini korumayı başardı. Galatasaray için zor geçmesi beklenen Konya deplasmanı, Hamzaoğlu'nun hücum gücünü kullandığı formasyonla çok rahat bir şekilde geçti. Takım yolculuk etmeden önce "1-0 olsun, bizim olsun" cümlesini kuranlar 5-0'la biten bir gecede daha mutlu olamazlardı herhalde.. Burada bir tebrik Hamza Hamzaoğlu'na.. Maçtan sonra mütevazi bir şekilde "Ben bir şey yapmadım, o benden kaynaklı değildir, kendi içlerinde olan arzu ve isteği ortaya çıkardılar." açıklaması Hamzaoğlu'nun ne kadar düzgün bir karakter olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Aslında bazı şeyleri uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Bir ay önce hücumda üstüste 5 pas yapamayan Galatasaray, rakip kaleye 5 gol bırakmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0