TBL | Young'tan mesaj var: Hoşbulduk!

Türkiye Basketbol Ligi 9. haftasında, Galatasaray Liv Hospital Royal Hali Gaziantep'i konuk etti. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan maçı takımımız 80-74 kazanmayı bildi. Maçın yıldızı sezon başından beri çoğu maçın kahramanı olan Sinan Güler oldu. Attığı 20 sayıyla galibiyette önemli rol oynayan milli guard, orta sahadan attığı üçlükle maçın en güzel hareketine de imzasını attı. Patric Young çıktığı ilk lig maçında 16 sayı 10 ribaund gibi önemli bir katkı verdi. Laboral Kutxa maçındaki "Hoşgeldin" mesajımıza bu maçta çok gür bir sesle "Hoşbulduk" dedi.

Maça Carlos Arroyo - Sinan Güler - Martynas Pocius - Zoran Erceg - Patric Young beşiyle başladık. İlk dakikalarda rakip takımın Corry Higgins önderliğindeki hücumlarına karşılık veremeyen takımımız, Patric Young'ın devreye girmesiyle maçın içine girdi. Williams ve Ruzic'in etkili oyunlarına pota altından cevap veren takımımız, Sinan Güler'in çeyrek sonundaki üçlüğüyle skoru 22-20'ye getirdi. İkinci çeyreğe yerli kısalarının katkısıyla başlayan Galatasaray Liv Hospital, Ender Arslan ve Sinan Güler'in penetreleri sonucu rakip takım savunmasını çözdü. Savunmasını da sertleştiren takımımız, farkı giderek açmaya başladı. Gaziantep'in tam saha baskısı üzerine Carlos Arroyo ve Patric Young ikili oyunlarını iyi kullanan ev sahibi ekip, rakibinin direncini ikinci çeyrek sonlarına doğru kırdı. Aldığı molalardan sonuç alamayan rakip takım ikinci periyodu 42-34 geride tamamladı. Üçüncü çeyrekte de kaldığı yerden devam eden Sinan Güler, bulduğu turnike basketlerle hücumumuzu şekillendirdi. Carlos Arroyo ve Zoran Erceg gibi birincil hücum opsiyonlarımızın devreye girmesi, maçı gitgide bizim lehimize doğru sürüklüyordu. Derken rakip takım skoreri Williams'ın ard arda gelen üçlük isabetleri, konuk takımı heveslendirdi. Maça ortak olan Gaziantep farkı tek hanelere indirmeyi başardı. Periyot sonunda tecrübeli ellerimiz Arroyo ve Ender'den bulduğumuz sayılar bizi rahatlattı ve son çeyreğe 2 sayı önde girdik. Son çeyreğe Sinan ve Erceg'in sayılarıyla başlayan takımımızda kanat savunması yine aksıyordu. Bulduğumuz sayılardan sonra rakip takımı bir türlü durduramadık ve maç sonunun kıran kırana geçmesine izin verdik. Son dakikalara girilirken kilidi çözen oyuncu yine Carlos Arroyo oldu. İki kritik asist ve bulduğu basket ile farkı 6 sayıya çıkardı. Maçı kazanmamızdaki en önemli işlevi sadece 8 sayıyla oynayan Carlos Arroyo yerine getirmişti. Çok büyük oyuncu..

Patric Young bu maçla birlikte hepimize hoşbulduk mesajını verdi. Savunmada ve hücumda fiziğini ne kadar iyi kullanabildiğini gördük. Uzun oyuncu olmasına rağmen yayın dışına kadar adamını savunmaktan çekinmiyor. Bu çok önemli bir özellik, ayak çabukluğuna ve atletizmine güvendiğini gösterir. İlk yarıda steal + fastbreak skoru yaptığı bir sayısı var. Bence Patric Young'ın şu anki kariyerinin özeti niteliğinde. Savunma yapar, blok vurur, top çalar ama içeriye keskin girip basketi de bulur mesajını hepimize verdi. Bu performansını tüm sezon, özellikle Euroleague'de oynayacağımız kritik maçlarda göstermesini bekliyoruz. Bir de Vladimir Micov'un dönmesini dört gözle bekliyoruz, o da dönse de işler ilk baştaki gibi yoluna girse..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0