THY Euroleague | Savunma kazandırır!

Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague TOP 16 turu E Grubu ilk maçında Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas'ı ağırladı. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı, takımımız Galatasaray Liv Hospital 78-69 kazanarak son 16'ya galibiyetle başladı. Maçın fark yaratan ismi, savunma enerjisi ve hücumdaki efektifliğiyle Justin Carter oldu. 7 sayı 7 ribaundla maçı tamamlayan ABD'li forvet, ilk maçında güven depoladı.

Takımımız karşılaşmaya Carlos Arroyo - Sinan Güler - Vladimir Micov - Zoran Erceg - Patric Young beşiyle başladı. İlk çeyrekte Carlos Arroyo önderliğinde hücum ettik. Porto-Riko'lu oyun kurucu bu çeyrekte 8 sayı ile takımı sırtladı. İşin savunma kısmında ise çeyrek ortalarına doğru sıkıntı yaşamaya başladık. Aleks Maric ve Patric Young'ın veteran uzun Javtokas'a dur diyememesi, potaya drive eden her oyuncunun sayı veya asist opsiyonunun gerçekleşmesi bizi zora soktu. Öte yandan Sinan'ın hücumda kötü başlaması savunma isteğini de etkiledi. İkinci çeyrekte de istediğimiz skorları buluyorduk ama savunma sertliğimiz hâlen istenilen düzeyde değildi. James Anderson'un devreye girmesiyle konuk ekip Zalgiris Kaunas skor üstünlüğünü eline geçirdi.İlk devre 41-35 Zalgiris üstünlüğü ile bitti. Üçüncü çeyrekte ön sahada baskı yapan bir Galatasaray Liv Hospital seyrettik. Justin Carter, Kerem Gönlüm ve Sinan Güler gibi işin savunma kısmında iyi olan oyuncularımız rakibi top kaybına zorladı. İlk yarı 41 sayı yediğimiz Kaunas'a bu çeyrekte çok az sayı şansı tanıdık. Hücumda tekleyen Sinan Güler'in jump-shot'tan vazgeçip asıl ehli olduğu sol turnike skoruna dönmesiyle birlikte öne geçtik. Bu çeyrekte Zoran Erceg'in skor katkısını ve Justin Carter'ın iki yönlü oyununu da pas geçmemek lazım. İlk çeyrekteki resitale ara veren Carlos Arroyo da ağırlığını tam olarak hissettirseydi maç çok daha farklı yerlere gelebilirdi. Son çeyreğe 57-55'lik üstünlükle girdik. Maçta en iyi performans gösterdiğimiz periyot son periyottu. Maçın son kısımlarını iyi oynayan basketbol adaletine göre her zaman maçı daha fazla hak etmiştir. İşte tam o anlarda Justin Carter şov vardı. Son 10 dakikaya onun sportmenlik dışı faulden kazandığı serbest atışlarla başladık. Yeni transfer iyi başladığı çeyreği iyi devam ettirdi. Carlos Arroyo'nun pasında içeri kat eden Justin, Zalgiris savunması üzerinden müthiş bir smaç vurdu. Hemen arkasındaki hücumda Carter&Young alley-oop'u izledik. Bulduğumuz smaç basketler ve tam saha baskımızın agresifliğiyle rakibi iyice yıldırdık. Rakibe son darbeyi ise Sinan Güler vurdu. Javtokas ile oynadığı birebir sonrası potaya Manu Ginobili gibi çembere süzülen Sinan, kapıyı Litvan ekibine kapattı.

Bu sezon kazandığımız maçların çoğunda hücum yaparak galip geldik. Lig maçlarında veya Euroleague arenasında kolay maçlarda bile zorlanmamızın en büyük sebebi kanat savunmamızın kırılgan olması. Sinan Güler'in çok yalnız kaldığını; Ender,Arroyo ve Micov gibi oyunculardan çok fazla şey beklenildiğini söylemiştik. Geçen günlerde bu soruna ilişkin bir takviye yaptık ki takviyeden de öte bir etki yarattı. İlk maçında takıma ilaç olacağını kanıtladı: Justin Carter.. Yılmadan, pes etmeden ve savunma seviyesinin farkında olarak rakip takım skoreri, Euroleague'in en iyi oyuncularından biri olan James Anderson'a dur dedi. Bu adamı 15 sayıda tutan nadir savunmacılardan biri olsa gerek. Attığı çoğu basket ise zor şuta sevkedilmiş şutlardan geldi. Savunmadaki enerjisini sadece bir çeyrekte hücumda da yansıttı ve bu onun fark yaratmasına yetti. Vougioukas, Aradori gibi facialardan sonra nokta transfer yaptığımızın altını çizelim. Aleks Maric'in de hazır hâle gelmesiyle TOP16'da belli işler yapacağımızı düşünüyorum. Keşke işin başında önlemimizi alsaydık da Avrupa'nın dev takımlarıyla uğraşmasaydık.

TOP16 serüvenimize iyi başladık. Umarım devamı da gelir. Hücum performansı tabiki önemli ama basketbolda savunma direnci çok daha kritik. İlk maç, ilk galibiyet. Tebrikler Yenilmez Armada!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0