THY Euroleague: Haydi, başlayalım!

THY Euroleague'de grup aşamasının son maç haftasında imkansızı başararak Olympiacos'u mağlup eden ve adını son 16 takım arasına yazdıran Galatasaray Liv Hospital, kadrosuna yaptığı önemli takviyelerle THY Euroleague mesaisine başlıyor. Kızılyıldız maçında yaşanan olaylar nedeniyle 3 maç seyircisiz oynama cezası alan Yenilmez Armada, grubunun ilk maçında Zalgris Kaunas'ı boş tribünler önünde ağırlayacak. 30 Aralık Salı akşamı saat 20:00'da oynanacak olan karşılaşma öncesi dikkat çekenler, istatistikler ve mini analizler..

THY EUROLEAGUE: BİZ BURADAYIZ!
Avrupa'nın en büyük basketbol organizasyonunda normal sezonda D Grubu'nda yer alan Ergin Ataman'ın öğrencileri, grup aşamasında Olympiacos - Kızılyıldız - Caja Laboral - Neptunas ve Valencia Basket ile birlikte mücadele etti. İç sahada oynadığı 5 karşılaşmanın 4'ünde sahadan galibiyetle ayrılan takımımız, deplasmanda Olympiacos dışında tüm rakipleriyle son topa kadar mücadele etti. Grup aşamasında elde ettiği 4 galibiyetle, grubunu 4.sırada tamamlayarak adını TOP16'a yazdıran Galatasaray Liv Hospital'de sezon başında kadroda yer alan Nolan Smith, Furkan Aldemir, Pietro Aradori, Nathan Jawai ve Ian Vougioukas grup aşamasının son maçlarında forma giymezken, takıma bir ay önce katılan Patric Young kısa vadede gösterdiği başarılı performansla ( maç başına 7.3 sayı - 8.3 ribaund) takımımızı bir üst tura taşıyan isimlerden birisi oldu. Ergin Ataman'ın takımında 10 maçın tamamında forma giyen Carlos Arroyo, grup aşamasını 15 sayı - 5.4 asist ortalaması ile tamamlarken, takımın en önemli hücum silahlarından Zoran Erceg grup aşamasında forma giydiği 9 karşılaşmada 32 dakika sahada kalırken 18 sayı - 5 ribaund ortalaması ile mücadele etti.

Geçtiğimiz sezon THY Euroleague'de sekizli finallerde boy gösteren Galatasaray Liv Hospital, böylelikle üstüste ikinci kez son 16 takım arasında yer aldı. 

TOP 16 - E GRUBU: DUYAN GELDİ..
Normal sezonda yer aldığı D Grubu'nda iç sahada dört galibiyet elde ederek adını bir üst tura yazdıran Galatasaray Liv Hospital, en iyi 16 takımın mücadele edeceği TOP16 turunda E Grubu'nda yer alıyor. A Grubunun lideri Real Madrid ve üçüncüsü Zalgiris Kaunas, B Grubunun ikincisi Maccabi Electra ve dördüncüsü Alba Berlin, C Grubunun lideri Barcelona ve üçüncüsü Panathinaikos'un yanı sıra, normal sezonda mücadele ettiğimiz D Grubunun ikincisi Kızılyıldız ile birlikte E Grubu'nu oluşturan Yenilmez Armada adeta ölüm grubunda yer alıyor. Son şampiyon Maccabi Electra, son finalist Real Madrid ve İspanyol devi Barcelona'nın yanı sıra, Avrupa basketbolunun ekol takımlarından Zalgiris Kaunas, Kızılyıldız ve Panathinaikos ile birlikte taraflı, tarafsız tüm basketbol otoritelerinin son derece zorlu bir grup olarak nitelendirdiği TOP16 - E Grubu'nda ilk dört takım arasına kalma mücadelesi verecek olan Galatasaray Liv Hospital, zorlu maraton öncesi kadrosunu tecrübeli pivot Aleks Maric ve skorer oyuncu Justin Carter ile güçlendirdi.

TOP16 turundaki  maçlar 30 Aralık - 10 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Gruplarında ilk dörde giren sekiz takım play-offlara kalacak ve bu turdaki eşleşmelerinde üç galibiyet alan dört takım 2015 Turkish Airlines Euroleague'de adını Final Four'a yazdıracak. Avrupa'nın en büyüğü ise 15-17 Mayıs 2015 tarihlerinde İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenecek finallerde belli olacak.


LİTVANYA EKOLÜ PARKEDE: ZALGIRIS KAUNAS
Son yıllarda kadrosunun neredeyse tamamını Litvanyalı oyunculardan kurmaya başlayan Zalgiris Kaunas, normal sezonda mücadele ettiği A Grubu'nu 5 galibiyet - 5 mağlubiyetle üçüncü sırada tamamlayarak üst üste altıncı kez Top 16'ya kalmayı başardı. Sarunas Jasikevicius'un basketbolu bırakması, Martynas Pocius, Justin Dentmon ve Tadas Klimavicius gibi yıldız oyuncularının takımdan ayrılması üzerine Kaunas ekibi NBA'de önemli takımlarda forma giyen James Anderson'ın üzerine bu yılki takımın inşaasını yaptı. NBA'den döndükten sonra Galatasaray'ın ilk Euroleague macerasında yer alan Darius Songaila ile birlikte genç Litvanyalı oyuncular kadroya kazandırıldı. Bu yaz Dünya Şampiyonası'nı dördüncü bitiren Litvanya'da koç Jonas Kazlauskas'ın yardımcılığını yapan Gintaras Krapikas, Zalgiris Kaunas'ın başında görev alıyor. Avrupa basketbolunun efsane oyun kurucusu Sarunas Jasikevicius da ilk antrenörlük deneyimine Krapikas'ın yardımcılığını yaparak başladı.

James Anderson bu takımın saha içi liderliğini yaparken, bunu istatistiklere de yansıtmış durumda. Normal sezon aşamasında maç başına 28 dakika ortalamayla parkede kalan Amerikalı forvet 17 sayı - 5.7 ribaund istatistikleriyle ilk turu tamamladı ve dördüncü haftada MVP ödülünü kazandı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0