ZTK | Tarife aynı..

Ziraat Türkiye Kupası'nda grup aşamasında Eskişehirspor, Balçova Yaşamspor ve Diyarbakır BŞB ile birlikte G Grubu'nda yer alan Galatasaray, grubunun üçüncü maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında ilk yarıyı 1-1 eşitlikle tamamlayan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, ikinci yarıda oyuna ağırlığını koyarak sahadan 4-1'lik net galibiyetle ayrılmasını bildi. Galatasaray'a galibiyeti ve bir üst tur biletini getiren goller Goran Pandev, Armindo Bruma, Olcan Adın ve Yekta Kurtuluş'tan geldi.

Diyarbakır deplasmanına 16 kişilik kafileyle gelmeyi tercih eden Hamza Hamzaoğlu, grubun üçüncü maçında sahaya Sinan Bolat - Veysel Sarı, Koray Günter, Emre Can, Tarık Çamdal - Umut Gündoğan, Furkan Özçal, Yekta Kurtuluş, Armindo Bruma, Olcan Adın ve Goran Pandev onbirini sürdü. Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümü orta alanda mücadele şeklinde geçerken, 20.dakikada hava topunda rakibiyle çarpışan Veysel Sarı sakatlığı sebebiyle yerini Yasin Öztekin'e bıraktı. Bu zorunlu değişiklik sonrasında Tarık Çamdal savunmanın sağına, Olcan Adın ise sol tarafa geçerken Bruma hücumda sol kanada, Yasin ise sağ kanada geçti. Veysel'in geçirdiği sakatlık sonrasında formasyonunda da bir takım değişiklikler yapan Galatasaray, ilk golü 30.dakikada Goran Pandev'in ayağından buldu. Bruma'nın savunmanın arkasına bıraktığı topa hareketlenen Makedon golcü, kaleciyi de çalımlayıp topu boş kaleye bıraktı. İlk yarının son dakikalarına doğru savunmada topu uzaklaştıramayan Galatasaray, kalesinde beraberlik golünü gördü ve devre 1-1'lik sonuçla tamamlandı. İkinci yarının başında ev sahibi ekip öne geçme fırsatını yakaladı ancak savunmanın müdahalesiyle tehlike büyümedi. KDÇ Karabükspor'a transferi her an resmileşecek olan Furkan Özçal, dakikalar 60'ı gösterdiğinde kenara gelirken yerini de Sinan Gümüş'e bıraktı. Oyun tam anlamıyla orta saha mücadelesine dönerken, Hamzaoğlu'nun saha içine bir müdahalesi daha geldi. Goran Pandev'i ofansif orta saha rolüne soyunduran 44 yaşındaki teknik adam ön alanı Sinan - Yasin ve Bruma üçlüsüne bıraktı. Savunmanın arkasına atılan toplarla gol şansı arayan Galatasaray, aradığı fırsatı 70.dakikada buldu. Pandev'in orta alanda topu kazanıp ileriye taşıması ve nefis pası sonrasında Yasin ceza sahasına girdi, boş pozisyonda Bruma'ya çıkarttı ve skor 2-1'e geldi. Bu golden 10 dakika sonra Olcan Adın sol kanatta taç çizgisi üzerinden kaleye doğru orta/şut karışımı bir denemede bulundu ve havada yön değiştiren top kalecinin uzanmasına rağmen ağlarla buluşunca, bitime 10 dakika kala galibiyet perçinlendi. Rakibi karşısında tecrübesini ve bireysel yeteneklerini konuşturan takımımız maçın son dakikalarında top-yekün hücumda yer almaya başladı. Olcan Adın'ın orta alandan pasına Yekta hareketlendi ve ceza sahasına girdikten sonra kalecinin sağından nefis bir plaseyle maçın skorunu belirledi.

Galatasaray, yedek ağırlıklı oyuncularının forma giydiği 3 maç sonunda Ziraat Türkiye Kupası'nın grup aşamasında 3 maçta 9 puana ulaştı ve grubunu ilk iki takım arasında bitirmeyi büyük ölçüde garantiledi. Hamzaoğlu'nun öğrencileri 3 maç sonunda 17 gol atarken, kalesinde de 4 gol gördü. Diyarbakır deplasmanında Emre Can, Furkan Özçal, Umut Gündoğan, Birhan Vatansever gibi isimler ilk kez forma giyerken; sakatlığı sebebiyle maçın 20.dakikasında kenara gelen Veysel Sarı'nın ilk kontrollerinde burnunun kırıldığını belirtelim. Umarız ciddi bir durum yoktur, geçmiş olsun!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0