BVL | Yorumsuz..

Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi'nin ikinci devre ilk maçında takımımız Galatasaray Daikin, Fenerbahçe Grundig deplasmanına konuk oldu. Normalde maç yazısı yazabilirdim ama maalesef izlediğim maç, gerçekten de yazı yazdıracak nitelikte değildi. Zaten koyduğum fotoğraf her şeyi anlatıyor. Maalesef şuursuz bir yönetim biçimi, bir SPOR kulübü olan Galatasaray'ı ne hallere getirdi söylenecek bir şey kalmıyor. Yorumsuz.


Galatasaray Bayan Voleybol Şubesi yıllarsa başarıya hasret kaldıktan sonra Cev Cup organizasyonunda kupayı kıl payı kaçırınca şube daha da hareketlendi. Sonra antrenörümüz değişti, Massimo Barbolini. Massimo çok deneyimli, dünya çapında bir antrenör buna hiçbir itirazım yok. Kariyerinde sadece milli maçlar düzeyinde İtalya'yı iki defa Avrupa şampiyonu yapmış bir antrenör.


Şube canlandırıldı, hatta Massimo'nun geldiği ilk yıl Cev Şampiyonlar Ligi Final Four organizasyonuna bile ev sahipliği yaptık, sonuç hüsran olsa da. Fakat Galatasaray Daikin, ligde yavaş yavaş söz sahibi oluyordu, öyle ki ezeli rakibimiz Fenerbahçe'ye karşı aldığımız galibiyetler, Eczacıbaşı ve Vakıfbank'a karşı oynadığımız oyun dikkat çekiyor ve oldukça beğeniliyordu. Fakat bazı zamanlarda ters giden şeyler vardı, bu ince nüanslar zaten çözülebilse alınacak 2-3 fazla galibiyet bizi şampiyonluk yarışında daha iddialı bir hale getirecekti buna şüphe yok.

Hikayeyi çok uzatmayalım, bu sene şube hedefleri oldukça küçültüldü, tabii kadro da. Bunun sonuçları da ortada, geçen sezondan çok daha silik bir oyun ortaya koyuyoruz. İşin kötü tarafı, büyük takımlara karşı galibiyetimiz yok, oyunumuz desek, o da kötü. Yine bir Fenerbahçe maçı ve yine mağlubiyet. Maçı izleyen bilir, ilk iki set öyle ya da böyle Fenerbahçe'ye gitti fakat maçın son setinde baştan sona önde götürdüğümüz oyunda benim hayatımda gördüğüm en vahim antrenörlük ortaya çıkıverdi.

Son set ve Galatasaray 24-21 önde, tam 3 defa set sayısı kullanma şansımız var. Massimo Barbolini, takımın sezon başından beri en skorer oyuncusu Floortje Meijners'i kenara almış, yerine libero sokmuş. Sadece bir sayı alıp seti bitirmemiz gerekirken, biz savunma deniyoruz. Üstelik, Nadia Centoni arka oyuncu, hücum opsiyonumuz sadece sezon başından beri vasat oyun sergileyen Cateria Bosetti ve arka oyuncu Centoni. Karşıda Kim, her sayıyı alırken biz zor hücumda sıkışıyoruz. Taraftar gibi izlemekten hiçbir farkı olmayan Massimo Barbolini bir müdahale yapmıyor ve maç gidiyor.

Bir şube nasıl diriltilir, dirildikten sonra nasıl yerlebir edilir açıkçası bu sezon gayet net görüyoruz. Bu yatırımla, zaten hedef yokken, bir de maçı taraftar gibi izleyen Massimo Barbolini "büyük coach" olarak takımın başında. Bilemiyorum bu işin sonu nereye varır ama İtalyan'ın kontratı sezon sonu bitiyor. Bence, bir "arrivederci" kelimesi de voleybol şubesine gerek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0