EVL | Beşiktaş deplasmanından 2 puan çıkarttık..

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nin 13. hafta maçında Galatasaray FXTCR, ilk yarıda kendi evinde 3-0 mağlup ettiği Beşiktaş ile deplasmanda karşılaştı. Maçtan önce kesinlile tahmin ettiğim bir şeydi maçın 5 set süreceği, ki öyle oldu. Sonunda bolca tartışmaya sebep olan maçı ekibimiz 2-3 kazanarak bu zorlu deplasmandan evine 2 puan ile dönmüş oldu.

İlk sete karşılıklı sayılarla başlandı ve Galatasaray FXTCR ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. Moladan sonra Kamil Baranek 5 sayılık bir servis serisi yakaladı ve ikinci teknik molaya da bu farkı koruyarak girdik 11-16'lık skorla. Beşiktaş setin sonuna doğru geriye dönmeye çalışsa da buna izin vermedik ve 22-25 ile seti kazanarak maçta 0-1 öne geçtik.

İkinci sette ilk teknik molaya yine 6-8'lik skor ile önde girdik. İkinci teknik molaya giderken oyunda zorlansak da farkı 4'e çıkardık ve teknik moladan sonra zorlanmalarımızı iyi değerlendiren Beşiktaş 17-17'de skoru eşitledi. Mola alsak da Beşiktaş moladan sonra yeniden etkisini sürdürdü ve 19-17 öne geçti. Beşiktaş hücumda oldukça etkili bir oyun sergilerken bizim oyunumuzu kilitledi ve seti 25-23 kaybettik, maçta durum 1-1 oldu.

Üçüncü sette Beşiktaş etkisi devam etti. İlk teknik molaya 8-2 geride girdik. Teknik mola dönüşünde Yasin etkili servisler attı ve skor 8-6'ya geldi. Beşiktaş tekrar etkili oldu ve ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. Farkı kapatmak için çabalarımız yeterli olmadığı için seti 25-21 kaybettik ve ve Beşiktaş 2-1 öne geçti.

Dördüncü sette Beşiktaş'ın hızlı girişi fazla efektif olmadı ve İbrahim'in sayıları ile öne geçtik. Teknik molaya 8-7 geride girdik fakat moladan sonra oyunumuz açıldı. İkinci teknik molaya 12-16 öde girdik. Son bölümde daha da iyi oynayan takımımıza Beşiktaş'ın düşüşü de eklenince fark kaçınılmaz oldu ve seti 14-25 kazandık.


Tie-break setine iyi başlasak da liderlik el değiştirdi. Beşiktaş saha değişimine 8-5 önde girdi. Beşiktaş saha değişiminden sonra fazla yaklaşmamıza izin vermese de 12-12'de skoru eşitledik. 15-15'te çok tartışmaya sebep olan ve Beşiktaş antrenörü Meftun Eren'in atılmasına sebep olan içeride-dışarıda tartışması Beşiktaş'ı oyundan düşürünce seti 15-17, maçı da 2-3 kazanan taraf olduk.

Bu güzel galibiyette Filip Rejlek 22, Samuel Tuia 16, İbrahim Emet ve Kamil Baranek 9'ar sayı ile mücadele ettiler. Ayrıca takımımız 6 ace bulurken 15 blok sayısı ile iyi bir istatistiğe imza atmış oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0