THY Euroleague | Kötü sürpriz!

 
Turkish Airlines Euroleague TOP 16 E Grubu 4. Maçında, takımımız Galatasaray Liv Hospital ALBA Berlin ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Alman temsilcisini konuk eden Galatasaray Liv Hospital, 75-65’lik skorla mağlup oldu. Gruptaki 2. yenilgisini alan takımımız, beklenmedik bir yenilgiyle karşılaştı. Carlos Arroyo ve Ender Arslan'dan yoksun maça çıkan Galatasaray Liv Hospital'de Zoran Erceg'in 19, Vladimir Micov'un 15 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Carlos Arroyo ve Ender Arslan'ın olmaması sebebiyle oyun kurucu rotasyonunu Sinan Güler'le kapatmaya çalışan takımımız, ilk dakikalarda Micov ile etkili oldu. Topa yön veren iki önemli oyuncumuzun olmaması Micov'a çok daha büyük bir görev yükledi. Maça iyi başlamamıza rağmen mola sonrası Alman temsilcisi iyi bir ivme yakaladı. Alba Berlin'in şutör guardı Redding ile etkili olan konuk takım, maçı ortaya getirdi. Maç boyunca başımıza dert olan skorer oyuncu, 16 sayı ile fark yaratan isimlerden biriydi. Maç boyu sahada yürek koyan, geçen maçın yıldızlarından Justin Carter kritik dakikalarda önemli iş yaptı. Hem savunmadaki isteği, hem de önemli kısa oyuncularımızın yokluğunda hücumdaki oyun kurma becerisi, maçı önde götürmemizin anahtarlarından biriydi. İlk üç çeyrek istediğimiz oyunu ve skorları bulsak da, farkı çift hanelere çıkarıp ölüm vuruşunu yapamadık. Böyle anlarda takımın winner adamı Carlos Arroyo'nun eksikliği hissedildi. Ama o olmadan da bu maçı kazanabilirdik. Sahadaki kadro biraz daha gününde olsaydı, 19 sayı ile oynayan Erceg çok fazla şut kaçırmasaydı, sezona bomba gibi giren Sinan Güler ilk maçlardaki performansını sergileseydi belki şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Justin Carter ve Vladimir Micov bizim adımıza sahanın en iyileriydiler. Böyle maçlarda genelde Kerem Gönlüm benchten iyi katkı verirdi. Ama o da 2 sayıyla maçı tamamladı. Arroyo değil de belki Ender bile oynasaydı, uzunları daha efektif kullanabilirdik. Ama olmadı. Son çeyrekteki 8-0'lık Alba Berlin serisi maçı kopardı. Alınan molalar, gösterilen reaksiyonlar biraz geç kaldı da diyebiliriz.

Kazansak çok fazla bir şey kazanmayacağımız, ama kaybetsek çok şey kaybedeceğimiz bir maçı kaybettik. Kombank Arena zaferinden sonra bu mağlubiyet hiç yakışmadı. Dar rotasyon ve sakat oyuncuların olması sebebiyle takıma da çok fazla kızacak durumda değiliz ama bize bir galibiyet daha yaşatsalardı, TOP8 yolunda emin adımlarla yürüyor olurduk. Canınız sağolsun..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0