EVL | Arkas karşısında set alamadık..

Türkiye Erkekler Voleybol Ligleri'nin 12. hafta maçları bir önceki yazıda belirttiğim gibi Genç Milli Takımlar maç programı nedeniyle ertelenmişti. Dün oynanan erteleme maçlarının ikincisinde Galatasaray FXTCR, Arkasspor'u ağırladı. Oldukça çekişmeye sahne olan mücadelede hep bahsettiğim tecrübesizlik yine baş gösterdi ve maçı 0-3 kaybettik.

İlk sete iyi başladık ve ilk teknik molaya 8-6 önde girdik. Arkas sayılarına karşılık vermeyi başardığımız ikinci bölümde farkı biraz daha arttırdık ve ikinci teknik molaya 16-12 önde girdik. Marshall ve Mustafa'nın servisleri etkili olunca Arkas üstünlük yakaladı. Son bölümde 22-20 öndeydik ama Arkas 5 sayılık seri yakaladı ve seti de kazanmış oldu.

İkinci sette giden ilk setin moral bozukluğu vardı. Sete iyi başlayamadık. İlk teknik molaya 5-8 geride girdik. Teknik moladan sonra biraz toparladık ve İbrahim Akşeker'in blok sayıları ile ikinci teknik molaya 16-14 önde girmeyi başardık. Setin son bölümü oldukça çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı sayılarla uzayan sette hücum edemeyince Arkas cezayı kesti ve seti 27-29 kazandı. Durum 0-2 oldu.

Son sette Arkas oyundaki hükümdarlığını sürdürdü. Oyuncularımızda da moral bozukluğu gözledim. Açıkçası bir önceki seti alabilseydik o moralle işlerin değişeceğine emindim. İlk teknik molaya 7-8, ikinci teknik molaya ise 14-16 geride girdik. Seti 20-25 maçı da 0-3 kaybederek puan alamadan sahadan ayrıldık.

Filip Rejlek beni çok şaşırttı. O skorer oyuncunun yerinde yeller esiyordu dün. İstatistik kağıdına da yansımış zaten, Rejlek sadece 5 sayı üretebildi. Kamil Baranek 13, Samuel Tuia ise 10 sayı üretti. Takımımız 10 blok sayısı üretti.

Filenin Aslanları bir sonraki maçında 31 Ocak saat 17:00'de lider Halkbank'a konuk olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0