Furkan Özçal sezon sonuna kadar Karabükspor'da..

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen Galatasaray'da, ilk yarının ardından başlayan transfer sezonunda yaprak dökümü başladı. Bir süredir takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan ancak bonservisiyle mi, yoksa kiralık olarak mi gideceği konusunda görüşmelerin sürdüğü 24 yaşındaki orta saha oyuncusu Furkan Özçal, ikinci yarıda kiralık olarak KDÇ Karabükspor'da forma giyecek. Tolunay Kafkas'ın sezon başından beri kadrosunda görmek istediği ve girişimlerde bulunduğu Furkan Özçal için takımımız 450bin euro kiralama bedeli alırken, satın alma opsiyonu 800bin euro olarak belirlendi.


2012-13 sezonu öncesinde transferin son gününde Kayserispor ile olan sözleşmesini fesheden ve Galatasaray'a imza atan genç orta saha oyuncusu, yaşadığı sakatlık ve kadronun çok derin olması nedeniyle Galatasaray'da ilk yılında istediği süreleri bulamadı. Türkiye Kupası'nda bir maçta forma giyen ve bir maçta da yedek soyunan Furkan, geride bıraktığımız 2013-2014 sezonu öncesinde teknik kadronun kararı doğrultusunda KDÇ Karabükspor'a kiralanmıştı. Kırmızı-mavili takımın forması altında büyük bir kısmı ilk 11'de olmak üzere ligde 31, kupada da 3 maça çıkan Furkan Özçal bu karşılaşmalarda gösterdiği performansla dikkatleri yeniden üzerine çekti. Tolunay Kafkas'ın önderliğinde, ligde önemli işler yapan Karabükspor'un etkili isimleri arasında kendisine yer edinen Furkan Özçal, yeni sezonda teknik heyetin kararı ve hazırlık aşamasında gösterdiği performansla takımda kalmayı başardı. Sezon başından KDÇ Karabükspor oyuncuyu bir kez daha kiralamak ve satın almak için girişimlerde bulunmasına karşın, dönemin teknik direktörü Cesaré Prandelli bu transferi veto etti.

2015 yılının Ocak ayına geldiğimizde Furkan Özçal bir kez daha Karabükspor'a kiralık olarak gidiyor. Tolunay Kafkas'ın ısrarla kadrosunda görmek istediği 24 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon Galatasaray formasını sadece 60 dakika giyebildi. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynanılan Anderlecht maçında son dakikada oyuna giren Furkan, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu yönetiminde Türkiye Kupası'nda deplasmanda oynadığımız Balçova Yaşamspor karşılaşmasında da ilk 11'de sahaya çıktı ve 59 dakika sahada kaldı. Oynadıkça özgüveni yerine gelen ve orta sahanın merkezinde, her iki bölgede de oynayabilen bir oyuncu Furkan ve hiç kuşkusuz kendisini geliştirerek takımda tutunmak için oynamak zorunda. Hayırlısı olsun diyelim, yolu açık olsun.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0