STSL | Yürüyelim arkadaşlar!

Spor Toto Süper Lig'in 17.haftasında evinde Çaykur Rizespor'u evinde ağırlayan Galatasaray, baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada rakibi karşısında sahadan 2-0 galip ayrıldı. Wesley Sneijder'in bir gol, bir asist ile geceye damgasını vurduğu karşılaşmada takımımızın ikinci golünü Bruma kaydetti. İlk yarıda sayısız fırsattan yararlanamayan Galatasaray'da, bir ay sahalardan uzak kalması beklenen Burak Yılmaz maçın 78.dakikasında oyuna girerken, üç dakika sonra adalesinde yaşadığı ağrı sonucunda gözyaşlarıyla kenara geldi. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri bu sonuçla puanını 38'e yükseltti ve devreye galibiyetle başlamış oldu.

Alanya'da gerçekleştirilen hazırlık kampında River Plate ve Guarentiama karşılaşmalarında Koray Günter, Semih Kaya ve Burak Yılmaz'ı kaybeden; hafta ortasında oynanılan Diyarbakır BŞB karşılaşmasında da sahadan 2-0 mağlup ayrılan Galatasaray, ligin ikinci yarısı olarak kabul edilen ilk yarının son maç haftasında Çaykur Rizespor'u ağırladı. Takımın en istikrarlı oyuncularından Aurelien Chedjou'nun milli takımda olması, üç yıldır savunmanın bel kemiği olan Semih Kaya'nın yaklaşık 6 hafta sahalardan uzak kalacak olması, Gökhan Zan'ın kadro dışı kalması derken bir haftadır savunmanın ortasına takviye yapmak için alternatif arayan takımımızda, sakatlıktan yeni dönen Koray Günter bu akşam önemli bir şans elde etti. Rakibi karşısında Muslera, Sabri - Hakan - Koray - Telles, Melo - Selçuk - Emre - Bruma - Sneijder ve Umut onbiri ile sahaya çıkan takımımız maça müthiş bir şekilde başladı. İlk 15 dakika rakip kaleyi abluka altına alan ve oyunu ön alana yıkan, dalga dalga rakip kaleye giden Galatasaray o baskının sonucunu 7. dakikada Wesley Sneijder'in ayağından aldı. Bugün ait olduğu yerde, forvet arkası pozisyonda sahada olan Hollandalı yıldız son derece istekli, arzulu ve hırslı bir oyun sergiledi. Devam eden sekansta, özellikle savunmadan uzun ve organize paslarla çıkmayı başaran Galatasaray ön alanda rakibini oldukça zorladı. Sol kanattan Telles, sağ kanattan Bruma'nın müthiş bindirmeleri ile pozisyon yaratan ancak bu pozisyonlarda aradığı ikinci golü bulamayan takımımız bu gol için devrenin son dakikasını bekleyecekti. Bruma ile iki, Umut ve Selçuk ile bir net gol fırsatından yararlanamayan takımımız Sneijder önderliğinde oyunu domine etmeye devam etti.

İkinci yarıda oyunu biraz daha kontrollü bir şekilde oynayan ancak anlamsızca geriye yaslanan Galatasaray, orta alanda Emre'nin savunma özelliklerinin iyi olmaması ve takip ettiği oyuncuyu bırakması sebebiyle zaman zaman sıkıntı yaşadı. İlk dakikada Holosko, 15 dakika içerisinde ise Sercan Kaya ve Obraniak ile kaleyi yoklayan Çaykur Rizespor devrenin ilk 15 dakikalık bölümünde orta alanı adeta tek pasla geçmeye ve oyunu ceza sahası önüne yıkmayı başardı. Bizim orta alanın boşluğunu kullanan Çaykur Rize, savunmasında da açıklar verdikçe sol kanatta Bruma&Telles, sağ kanatta Emre&Sabri bindirmelerini izledik. Sneijder'in orta alanda kelimenin tam anlamıyla "yürüyen beyin" olarak sahaya hükmetmesi, birbirinden nefis paslar atması, takım arkadaşlarını boş alanlara kaçırması, savunma arkasına sık sık bırakması takımı ön alanda tutmayı başardı. Hollandalı bu akşam ilk dakikadan itibaren oyuna hükmetti, takımı yönetti ve ait olduğu mevkide fark yarattı. Alanya'daki hazırlık maçında arka adalesinden sakatlanan ve 1 aya yakın bir süre takımdan uzak kalması beklenen Burak Yılmaz uygulanan yoğun tedavi programı sonrasında 1 hafta içerisinde takıma döndü. Dün akşam takımla birlikte çalışan, maç öncesinde de toplantıda Hamza Hamzaoğlu'na oynamak istediğini dile getiren tecrübeli oyuncu bugün 18 kişilik maç kadrosunda kendisine yer buldu ve 78.dakikada oyuna girdi. Oyuna girdikten sonra ilk pozisyonunda 50 metrelik depar atan Burak, arka adalesinde ağrı hissettiği için kendisini yere bıraktı ve oyuna devam edemedi. Şimdi bu konuda kimi suçlasanız, elinizde kalıyor. Burak kendisini iyi hissettiği için oynamak istiyor ve bütün haftayı Yener İnce yönetiminde tedavi altında geçirdi. Maçtan bir gün önce antrenmanın tamamında takımla birlikte çalışıyor. Maç toplantısında hocaya oynamak istediğini, kendisini iyi hissettiğini söylüyor. Sağlık kurulu da oyuncunun oynayabilecek durumda olduğunu dile getiriyor. Hamza Hamzaoğlu maçtan sonra Burak Yılmaz'ın bütün gün oynamak için ısrarcı olduğunu, ısınmaya gittiğinde bile sürekli hocaya haber gönderdiğini ve ısınma süresi içerisinde göz göze geldiklerini dile getirdi. Son 15 dakikada oyuncuyu Burak'ı oyuna aldığını, kendisini sürekli "depar atman gerekirse çok zorlama" diye uyardığını dile getirdi. Burak'ın en büyük şanssızlığı oyuna girer girmez, ilk pozisyonunda 50 metrelik bir depara kalkması oldu. Allah'tan sakatlığı ciddi değil, adalede sertleşme var. Pozisyon sonrasında yerde kaldığında Burak'a ilk kızan Selçuk ve Sneijder oldu. Günün yıldızı Hollandalı daha sağlık heyetini beklemeden kenara değişiklik işareti yaptı. Takım olma olgusuna da bir dikkat çekmek gerekiyor, saha içerisinde daha iyi bir Galatasaray izliyoruz. Hamzaoğlu maçtan sonra tüm taraftarlardan ve Burak'tan sakatlık pozisyonu için özür dilerken samimiyet ve mütevazilikten kırılıyordu. Galatasaray'a çok yakışıyorsun be hocam!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0