TKBL | Sultanlar yükselişte!

Haftaiçi Euroleague Women arenasında aldığı görkemli Prague galibiyetinin ardından ligdeki lider ünvanını pekiştirmek için Abdi İpekçi'de Beşiktaş karşısına çıkan Galatasaray Odeabank bir farklı galibiyete daha imza atarak yükselişini sürdürdü. Ekrem Memnun'un önceki maçtan gelen cezası ve Kelsey Bone'un da sakatlığı nedeniyle tribünden takip ettikleri karşılaşmada ilk dakikalarda Nuria Martinez'in müthiş performansıyla farkı açan Sarayın Sultanları bu farkı maç sonuna kadar korumayı başararak 73-50'lik skorla net bir galibiyete imza attı.

Karşılaşma forma krizi nedeniyle yaklaşık yarım saat geç başladı. İki takım da koyu renk ağırlıkta formalarla maça çıkınca ev sahibi ekip olarak daha açık tonda olan beyaz formaları salona getirtip giydikten sonra maça girdik. Ve o beyaz forma altında adeta bir Nuria Martinez fırtınası vardı. İlk 5 dakikada tam 13 sayı atan ve 14-2'yle öne fırlamamızı sağlayan İspanyol guard maçın tonunu daha bu bölümden belli etti. İlk TV molasına bu skorla önde giren takımımız dönüşünde de agresif savunmasını sürdürdü, Beşiktaş ise dışarıdan attığı şutlarla da isabeti bulamayınca bu bölümü 24-8'lik skorla önde geçtik. İlk çeyrekteki bu fırtınadan sonra ikinci 10 dakikalık bölümde özellikle hücumda bir durağanlık gözlemledik ve Beşiktaş biraz daha yüzdeli oynayınca devre bitmeden fark tek hanelere düştü. (31-22) İkinci çeyrekteki düşüşe rağmen, soyunma odasından dönüşte takım mesajı çok net verdi ve Beşiktaş'ın oyuna ortak olmayı düşünmeye bile fırsatı olmadı. Bu bölümde özellikle Nevriye'nin devreye girmesi ve bunun yanında dışarıdan da isabetli atışlar gelmesiyle 21-9'luk bir seri yakaladık ve final periyoduna 52-31 önde girdik. Son 10 dakikalık bölümde ise rahat bir görüntü çizdiğimizi söylemek mümkün. Maç boyu istediği yüzdelere çıkmakta zorlanan Beşiktaş yay gerisinden art arda isabetler bulsa da savunmada bir direnç koymalarına izin vermeden skor üretmeye devam ettik ve aradaki farkı sürekli 20 civarında tutarak karşılaşmadan 73-50'lik skorla galip ayrıldık. Son dönemin formda ve yükselişimizdeki başrolü oynayan isimlerinden biri olan Nuria Martinez 18 sayı - 9 asistle maçın yıldızı oldu. Onunla birlikte yüzdeli bir gün geçirip 13 sayı atan Şebo, 10 sayıyla oynayan Nevriye ve yine çok fazla göze batmadan 9 sayı - 12 ribaund - 5 asist - 3 top çalma - 3 blok yapan Sancho da karşılaşmanın öne çıkanlarından oldular.

Bu sonucun ardından 14. maçımızda 13. galibiyetimizi alarak liderliğimizi devam ettirdik. Şampiyonluk yolundaki 1 numaralı rakibimiz Fenerbahçe bu hafta bir mağlubiyet daha alınca aradaki fark 3 maça çıktı ve zirvede biraz rahatladık diyebiliriz. (AGÜ'yle fark 2 galibiyet) Ancak bu maçla ilgili şöyle bir soru işareti var ki, forma karmaşından sonra maça kurallar gereği azami olarak belirlenen 15 dakikadan uzun bir süreden daha geç çıktığımız için Beşiktaş itirazda bulundu ve maçın hükmen kendileri lehine sonuçlanmasını istediler. Yönergede görebildiğim kadarıyla ev sahibi takımın açık forma giyme zorunluluğu vardır deniyor ancak bu konuyla ilgili başka bir madde daha var mı bilmiyroum veya bir kuralın diğer bir kuralı bu şekilde etkilemesi nasıl yorumlanır, o da önümüzdeki günlerde belli olacak. Umarım tatsız bir sonuçla karşılaşmayız. Sahaiçine baktığımızda ise takımın yükselişte olduğu ve iyi bir hava yakaladığı da gerçek. Bu havayı koruyup Euroleague'de tur atlamayı başarırsak ve sezon başından beri beklenen skorer dış oyuncu transferi de tamamlanırsa işler rayına oturacaktır. Yeterince haksızlık gördü bu takım, artık hakkının biraz olsun teslim edilmesi zamanı..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0