EVL | Ziraat'e beşinci sette mağlup olduk!

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde 17. hafta maçları geride kalırken takımımız Galatasaray FXTCR, sezonun ilk yarısında hakemlerin etkisi ile 5 sette mağlup olduğu Ziraat Bankası'na konuk oldu. Ankara'da oynaan maçta ilk yarıdaki maça çok benzer bir senaryo vardı hatta roller de tersine dönmüştü denilebilirdi. Fakat her zaman bahsettiğim tecrübesizliğine kurban giden Galatasaray maçı koparmayı başaramadı ve 3-2 mağlup olduk.

Birinci sete iyi başlayarak ilk teknik molaya 6-8 önde girdik. İlk teknik molanın ardından Ziraat Bankası bizi yakaladı fakat ikinci teknik molaya kadar karşılıklı sayılar etkisini sürdürürken yakaladığımız mini seri ile ikinci teknik molaya üç sayı fark ile önde girmeyi başardık. Setin son bölümünde de etkimizi sürdürdük ve ilk seti 19-25 kazanarak maça iyi bir başlangıç yaptık.

İkinci sette rakip Ziraat Bankası gerçekten çok etkili bir oyunla sete başlayarak ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Moladan sonra toparlanmayı beceremedik ve ikinci teknik molaya giderken fark biraz daha açıldı; 16-9. Hatalar art arda gelince seti büyük farkla mağlup kapattık; 25-14.

Üçüncü sette ilk sayılara iyi girsek de Ziraat yakaladı ve ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. İkinci teknik molaya giderken Ziraat Bankası farkı açtı ve karşı koyamadık. İkinci teknik molaya 5 sayı geride girdik. İkinci teknik moladan sonra farkı erittik. Fakat setin son bölümünü iyi oynayamayınca seti 25-21 kaybederek setlerde 2-1 geriye düştük.

Dördüncü sete önde başladık ve ufak farklarla set karşılıklı sayılarla devam etti. Durum 9-10 lehimize iken Tuia 4 sayılık seri yakaladı ve 9-14 olan farkla beraber Ziraat mola kullandı. İkinci teknik molaya da farkı koruyarak girdik. Ziraat farkı kapatmaya başlamışken hakemin bizim lehimize hatalı kararları tıpkı ilk maçta olduğu gibi taraftarı kızdırdı. Gerginlikten faydalandık ve seti kazanarak tie-break setine taşıdık.

Tie-break setine önde başladık ve saha değişimine 4-8 önde girdik. Ne olduysa o noktadan sonra oldu Ziraat Bankası toparladı ve seti 15-13 kazanarak maçı 3-2 kazanmış oldu. Maçta Rejlek ve Tuia 13'er, Baranek de 11 sayı ile oynadık. Takım halinde 6 ace 9 bloğumuz var. Maçı da bloktaki düşük performansımızla  kaybettiğimizi düşünüyorum. Kazanabileceğimiz maçı ne yazık ki bitiremedik.

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde 18. hafta maçımız 21 Şubat saat 14:00'te Maliye Milli Piyango ile Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0