TBL | Rahat kazanmak bize ters!

 Galatasaray Liv Hospital 81-80 Torku Konyaspor
Türkiye Basketbol Ligi'nin 19. haftasında Torku Konyaspor'u konuk eden Galatasaray Liv Hospital maç boyu üstün götürdüğü karşılaşmayı 81-80'lik sonuçla kazanarak 11. galibiyetini elde etti. Carlos Arroyo'nun sakatlığı sebebiyle oynamadığı maçta 18 sayı 7 ribaundla oynayan Sırp forvet Zoran Erceg, maçın fark yaratan ismi oldu. 29 saniye kala 8 sayı önde olan takımımız, kaçırdığı faul atışlarıyla kolay galibiyet kazanmama alışkanlığını devam ettirdi. 

Maça Ender Arslan, Martynas Pocius, Vladimir Micov, Zoran Erceg ve Patric Young beşiyle başladık. Troy DeVries ve Zoran Erceg'in skor düellosunda geçen ilk çeyrekte istediğimiz üstünlüğü bir türlü kuramadık. 10 sayılık skor avantajından sonra farkı biraz kapatsak da ilk çeyreği önde bitiremedik. İkinci çeyrek Kerem Gönlüm, Sinan Güler ve Ender Arslan gibi tecrübeli yerli oyuncularımızın skorer oyunuyla direksiyonu elimize almaya başladık. Özellikle Gönlüm'ün ribaund performansı, Justin Carter ve Sinan'ın savunma azmi, Ender'in Arroyo yokken gösterdiği liderlik performansı maçı kazanmamızdaki anahtarlardan biri oldu. Skorun aleyhine ilerlediğini farkeden Konya ekibi, JR Bremer'a insiyatif verdi ve skorer oyuncunun bulduğu isabetlerle farkın açılmasını engelleyerek ikinci devreye havlu atmadan girmeyi başardı.

İkinci devreye Galatasaray Liv Hospital iyi başladı. Üçlük isabetleri ve kısa oyuncularının formda olmasıyla tempoyu eline almayı başaran takımımız, farkı çift hanelere çıkarmayı başardı. Maç sonu istatistiklerine de baktığımızda Sinan 13, Carter 11, Ender 9, Pocius 7, Micov 6 ile oynamış. Her kısamız hem asist hem de skor istatistiklerinde bir şeyler yapmayı başarmış. Maç boyu suskun kalan formda oyuncumuz Patric Young, bu çeyrekte attığı 8 sayıyla önemli bir katkı verdi. Çok kritik bir çeyrekte skor üstünlüğünü devam ettirmemizi sağlayan Big Pat, sadece bu çeyrekteki katkısıyla maçı tamamladı. 3. çeyrek iyi bir hava yakalayan Sean Williams, başımıza son periyot ortalarına kadar bela oldu diyebilirim. Farkı tek hanelere çekip maça ortak olan Konya'da, Williams ve Warrick'in DeVries'e yardımcı olması maçı az daha elimizden kaçırmamıza sebep olabilirdi. Rakibinin faul problemini iyi değerlendiren takımımız bulduğu serbest atışlar ve düşürdüğü tempoyla maçı istediği gibi bitirme yolunda ilerlerken; son 29 saniyede kaçırdığımız serbest atışlar farkın gıdım gıdım azalmasına neden oldu. Fark 1'ken maç topunu kaçıran konuk ekip, eline gelen maçı takımımıza hediye etti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0