Nostalji | Altyapının kaybolanları: Özgür Can Özcan

Altyapının kaybolanları yazı dizimizde bu haftaki konuğumuz Kral Hakan Şükür'ün veliahtı olarak gösterilen, tarzıyla Adriano'ya benzetilen, 2005 Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası Şampiyonu Nuri Şahin'li, Caner Erkin'li kadronun golcüsü, uzun yıllar Türk futbolunun geleceği olarak gösterilen, Galatasaray'da profesyonel olarak yalnızca 3 resmi maça çıkabilen yetenek Özgür Can Özcan.

10 Nisan 1988 Antalya doğumludur. Futbola Manavgat Belediyespor'da başlayan Özgür Can, Galatasaray scoutlarının dikkatini çekerek 2002 yılında 14 yaşında Galatasaray altyapısına transfer olur. Aydın Yılmaz ve Ferhat Öztorunla birlikte o jenerasyonun en dikkat çeken isimlerinden olur. Güçlü fiziğiyle rakiplerine üstünlük kurar. Ancak o iri fiziğine rağmen sürati de hiç fena değildir. Tarzıyla dönemin popüler futbolcularından Inter'li Adriano'ya benzetilir.

2005 yılında Abdullah Avcı'nın parlamasına sebep olan Avrupa 17 yaş altı şampiyonasında şampiyon olan u-17 milli takımımızın iskelet futbolcularındandır. Aynı kadro Peru'daki dünya şampiyonasında da yarı final oynar. Nuri Şahin, Caner Erkin ve Tevfik Köse ile en çok göze batan isimlerden olur. Öyle ki Caner Erkin bu turnuvadaki başarısıyla Vestel Manisaspor'dan direkt olarak Spartak Moskova'ya transfer olma başarısını gösterir. Nuri Şahin de Boruussia Dortmund A takımının değişmez isimlerinden olur. Aynı dönemde bir başka Avrupa devinde yine bir genç futbolcu ilk 11'in değişmezlerinden olma yoluna girmiştir: Lionel Messi.

Hakan Şükür bu başarıdan sonra Özgür Can'ı veliahtı olarak ilan eder. Nuri alır başını gider, Caner de iniş ve çıkışlardan sonra kendini gösterir; ancak o dönemde Bayer Leverkusen forması giyen Tevfik ve Galatasaraylı Özgür Can bu fırsatı asla değerlendiremezler.

2005 yılının Özgür Can için başka bir anlamı daha vardır. Paf takımla oynadığı Denizlispor maçında elle gol atan Özgür Can, hakemin golü vermesi üzerine hakemle konuşur ve golü iptal ettirir, üzerine bir de sarı kart yer. Bu hareketi ile Galatasaray taraftarının gönlünde taht kurar. 2005 dünya fair play şeref diplomasını alır.

Aynı yıl Hagi tarafından A takıma yükseltilir; ama malesef burada kalıcı olamaz. Ertuğrul Sağlam'ın Kayserispor'una kiralanır. Daha sonra sırasıyla Gaziantepspor, Sakaryaspor ve Çaykur Rizespor'a kiralık gider. Altın sezonunu Sakaryaspor'da yaşar. Sakaryaspor o sezon birinci ligde küme düşmeme mücadelesi vermektedir. Özgür Can attığı 17 golle takımın umudunu son haftalara kadar diri tutar; fakat sezon sonunda takımın küme düşmesine engel olamaz. Herkes Özgür Can'ın artık süper lige geri döneceğini düşünürken bir sonraki durağı yeniden birinci lig olur, takım ise Çaykur Rizespor'dur...

Özgür Can 2010 yılında Rijkaard'ın raporu doğrultusunda bonservisiyle Adanaspor'a gönderilir ve Galatasaray kariyeri sonlanmış olur. Birinci ligde her sene başka bir takımın gol umudu olan Özgür Can bu sezon Süper Lig'e yükselme yolunda ön sıralarda yer alan Adana Demirspor'un gol yükünü çekmektedir. Türkiye Kupası'nda karşılaştıkları Beşiktaş'a attığı gol de kendisi için hoş bir anıdır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0