ELW | Sultanlar tarih yazdı, buradayım dedi!

 Galatasaray Odeabank Avrupa Ligi'nde Çeyrek Finalde
Kadınlar Avrupa Ligi A Grubu 12. ve son maçında, takımımız Galatasaray Odeabank Polonya temsilcisi Wisla Can-Pack ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki mücadeleyi 63-45'lik skorla kazanan takımımız Kadınlar Avrupa Ligi'nde 1. Turu 5 galibiyet 7 mağlubiyet ile tamamlayıp adını çeyrek finale yazdırdı. 15 sayı 14 ribaundla double-double yaparak maçı tamamlayan Sancho Lyttle, maçın fark yaratan ismi oldu. Çeyrek finalde yeni rakibimiz ise Fenerbahçe.

Takımlar tanıtılırken bütün oyuncularımızın geçen hafta içi vahşice öldürülen "Özgecan Aslan" ismiyle anons edilmesi, çok güzel bir mesaj ve jest oldu. Bunu düşünen herkese teşekkürler öncelikle. Galatasaray Odeabank karşılaşmaya Nuria Martinez – Queralt Casas – Şebnem Kimyacıoğlu – Sancho Lyttle – Nevriye Yılmaz ilk beşiyle başladı. İlk dakikalarda tecrübeli pota altı oyuncumuz Nevriye Yılmaz'la skor ürettik. Tempolu giden maçta çeyrek ortalarından sonra çok fazla sayı izlemedik. İlk çeyrek 10-10 bitti. İkinci çeyreğe iki takım da hızlı girdi. Queralt Casas, Sancho Lyttle gibi skor opsiyonlarını iyi kullanan İspanyol oyun kurucumuz Nuria Martinez, skor yükümüzü çeken başlıca isimlerden biriydi. Aldığımız mola sonrası Jelena Dubljevic'i de devreye sokmayı başaran Ekrem Memnun'un sultanları, hücumda her şeyi doğru yapıp savunmada rakibi dizginleyemeyerek hep maçı başa baş götürdü. Çeyrek sonunda Polonya temsilcisinin uzunlarının efektif hücum performansları, soyunma odasına misafir takımı 1 sayı önde götürdü. Üçüncü çeyreğe Nuria Martinez'li Galatasaray Odeabank hızlı başladı. Üst üste soktuğu şutlarla takıma can veren Nuria bu çeyrekte maçı koparmamızın en önemli kaynaklarından biriydi.Bu çeyrekteki üç uzunlu sistemimiz işe yaradı ve skor farkını gitgide açmaya başladık. Nevriye, Dubljevic ve Sancho'nun dominant oyunları son 10 dakikalık kısma 10 sayı farkla girmemizi sağladı.

Final periyoduna da etkili giren yine biz olduk. İlk dakikalarda yaptığımız 5-0'lık seriyle skor 53-38 oldu ve rakip takım molaya başvurdu. Sarayın Sultanları, yedi dakika boyunca potasında tek bir sayı bile görmedi. Sarayın Sultanları, son çeyrekteki etkili oyunuyla Wisla Can - Pack'i 63-45'lik sonuçla mağlup etmekte hiç de zorlanmadı diyebiliriz. Takımımızda Sancho Lyttle 15 sayı 14 ribaund ile maçın adamı olurken, Jelena Dubljevic ve Nuria Martinez 14'er sayıyla ona eşlik etti. Nevriye Yılmaz 8 sayı 5 ribaund üretirken Casas 8 sayı 4 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı.

Galatasaray altyapı oyuncuları karşılaşmanın başlamasından önce " Özgecan İçin Susma Haykır! Kadına Şiddete Hayır! " pankartını Abdi İpekçi Spor Salonu'na getirdi ve galibiyet bir nevi ona hediye edildi. Haftaiçinde yaşadığımız bu kötü olayla birlikte çok daha farklı bir havada oynayan kızlarımız taraftarımızın da desteğiyle adını çeyrek finale yazdırdı. Şubeye destek bu kadar azken takımlarımızın son maçlarda maddiyata inat direnmesi, camiamız için çok güzel bir şey. Şimdi rakip Fenerbahçe, onlara Avrupa maçlarında büyük bir üstünlüğümüz var. Gazamız mübarek ola, teşekkürler Sarayın Sultanları!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0